hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szürkeharcsa halászlé

A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ördöghalnál is, az ízét pedig nem cserélnénk el a tengeri halakéval sem. Kiváló harcsapaprikásként és grillezve is ínycsiklandó.

Halászlé

3 db 3 kg-os szürkeharcsa csontja, 6 salotta hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 10 kápia paprika, 1 kg ökörszív
paradicsom, 10-10 piros és sárga koktélparadicsom, 5 l víz, 2 szál citromverbéna, 1 szál babérlevél, 3 szál citromos kakukkfű, 2 citromnád, pirospaprika, 1 akasztói ponty

A halcsontok felét 220 Celsius-fokon megsütjük a félbevágott hagymákkal, fokhagymákkal. A kápia paprikát 230 Celsius-fokon 15-20 percig sütjük. Egy tálba téve lefóliázzuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a megfeketedett héját, eltávolítjuk a magjait. Nagy edényben a paradicsom feléhez hozzátesszük a halcsontokat és a hagymákat, a paprikahúst, felöntjük vízzel. Jöhetnek a friss fűszerek, a pirospaprika, majd alacsony hőfokon megfőzzük.
Leszűrjük, beletesszük a pontyszeleteket, és lassan, gyöngyözve a felére visszaredukáljuk a levest. Friss citrom- és narancshéjat teszünk bele és fél óra múlva leszűrjük. A paradicsomok másik felét darabokra vágjuk, sózzuk, és ha kell, kevés cukrot szórunk rá. 0,5 cl verjus hozzáadásával összeturmixoljuk. Pamut konyharuhán átcsepegtetjük, a halleveshez öntjük.

karacsonyi_suti-1170x1755.jpg
Töltött tészta

250 g liszt, 2 tojás, 30 ml víz, 5 g só, 20 g bonitopehely, vaj, 1 szürkeharcsafilé
Gyúrt tésztát készítünk a halpehellyel, és pihentetjük. A halfilét egy órára 10%-os sóoldatba tesszük, majd földaraboljuk. Bekenjük vajjal, sózzuk, borsozzuk. Betekerjük a 2 milliméteresre kinyújtott tésztába és 4 percig főzzük gyöngyöző vízben. Tálalás előtt az egyik oldalát megpirítjuk fokhagymás vajban.

CÍMKÉK: halászlé harcsa


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Spárgás csirkemell parajos burgonyafőzelékkel
Spárgás csirkemell 4 csirkemellfilé (kb. 60 dkg), 12 leforrázott zöld spárga, olaj, só, bors A megformázott csirkemellet felszúrjuk és ...

Receptek
Borban párolt mangalicapofa
Párolt mangalica sült kacsával és lencsés parajfőzelékkel párosítva.

Receptek
Krémek és mártogatósok házilag
Ha a barátaim beugranak estefelé, nyitunk egy üveg bort és kibeszéljük az elmúlt hetek eseményeit. A bor mellé valami csipegetnivaló is illik, és a ...

Receptek
Fogasfilé savanyított uborkával és sült gombával
A friss, erdei gombák az ősz gasztronómiai kincsei: erdei csiperke, laska- és tölcsérgomba, ezeket mind begyűjthetjük a piacon tett sétánk ...

Receptek
Kacsamájnyalóka szőlőchutney-val
A szőlő igazi fúziós gyümölcs. Kitűnő dióval, mogyoróval és mandulával, sajtok kísérőjeként ízbombává válik, de remek a kacsamájhoz, sőt a lazachoz ...

Receptek
Paradicsomos halleves garnélarákkal és julienne zöldségekkel
Van óriás húsos, szív alakú, gerezdes és még megannyi változata, ám azt kevesebben tudják, hogy a koktélparadicsomok állnak a legközelebb az ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek