hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szürkeharcsa halászlé

A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ördöghalnál is, az ízét pedig nem cserélnénk el a tengeri halakéval sem. Kiváló harcsapaprikásként és grillezve is ínycsiklandó.

Halászlé

3 db 3 kg-os szürkeharcsa csontja, 6 salotta hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 10 kápia paprika, 1 kg ökörszív
paradicsom, 10-10 piros és sárga koktélparadicsom, 5 l víz, 2 szál citromverbéna, 1 szál babérlevél, 3 szál citromos kakukkfű, 2 citromnád, pirospaprika, 1 akasztói ponty

A halcsontok felét 220 Celsius-fokon megsütjük a félbevágott hagymákkal, fokhagymákkal. A kápia paprikát 230 Celsius-fokon 15-20 percig sütjük. Egy tálba téve lefóliázzuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a megfeketedett héját, eltávolítjuk a magjait. Nagy edényben a paradicsom feléhez hozzátesszük a halcsontokat és a hagymákat, a paprikahúst, felöntjük vízzel. Jöhetnek a friss fűszerek, a pirospaprika, majd alacsony hőfokon megfőzzük.
Leszűrjük, beletesszük a pontyszeleteket, és lassan, gyöngyözve a felére visszaredukáljuk a levest. Friss citrom- és narancshéjat teszünk bele és fél óra múlva leszűrjük. A paradicsomok másik felét darabokra vágjuk, sózzuk, és ha kell, kevés cukrot szórunk rá. 0,5 cl verjus hozzáadásával összeturmixoljuk. Pamut konyharuhán átcsepegtetjük, a halleveshez öntjük.

karacsonyi_suti-1170x1755.jpg
Töltött tészta

250 g liszt, 2 tojás, 30 ml víz, 5 g só, 20 g bonitopehely, vaj, 1 szürkeharcsafilé
Gyúrt tésztát készítünk a halpehellyel, és pihentetjük. A halfilét egy órára 10%-os sóoldatba tesszük, majd földaraboljuk. Bekenjük vajjal, sózzuk, borsozzuk. Betekerjük a 2 milliméteresre kinyújtott tésztába és 4 percig főzzük gyöngyöző vízben. Tálalás előtt az egyik oldalát megpirítjuk fokhagymás vajban.

CÍMKÉK: halászlé harcsa



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Lazac uborkával és kaporral
Egy friss kaporcsokorba már beleszippantani is bódító élvezet, főzni vele pedig felér egy aromaterápiával. Nem meglepő, hogy a ...

Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, ...

Receptek
Grillezett sügér feketegyökérrel és rebarabrával
A legtöbb családban jobbára csak karácsonyi fogásként készül halétel, mégis konokul tartjuk: hal nélkül nincs ünnep. És milyen jó, hogy nem engedünk ...

Receptek
Csomboros káposztaleves préselt csülökkel
Káposztaleves 50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta,  3 szál friss csombor, 2 ...

Receptek
Paradicsomos halleves garnélarákkal és julienne zöldségekkel
Van óriás húsos, szív alakú, gerezdes és még megannyi változata, ám azt kevesebben tudják, hogy a koktélparadicsomok állnak a legközelebb az ...

Receptek
Pácolt gombasaláta magvas ropogóssal
Jóllehet máig a csiperke számít a legnépszerűbb fajtának, merj kísérletezni. Csiperkéből van például barna is, aminek intenzívebb, enyhén dióra ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek