hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ratatouille, a francia lecsó

A lecsó padlizsánnal és cukkinivel feltuningolva is nagyszerű étel. Készítsd el a receptet te is!

Hozzávalók: 3 különböző színű fél kaliforniai paprika magház nélkül, 1 tk. apróra vágott fokhagyma, 1/2 ek. felkockázott salotta hagyma, 3 meghámozott, kockákra vágott lédús paradicsom, 1 szál friss kakukkfű, 1 szál petrezselyem, 1/2 babérlevél, 1 felkarikázott cukkini, 1 felkarikázott padlizsán, 1/4 tök felkockázva, 4 datolyaparadicsom karikákra vágva, 1 kk. szárított kakukkfű, 1 ek. balzsamecet, szűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors

Melegítsük elő a sütőt 230°C-osra. Tegyük a paprikákat sütőpapírra, és süssük addig, amíg leválik a héjuk. Várjuk meg, amíg kihűlnek, hámozzuk meg, vágjuk apró darabokra. Serpenyőben 2 evőkanál olajban pároljunk puhára fél teáskanálnyi fokhagymát és a hagymát, adjuk hozzá a paradicsomokat a levükkel együtt, friss kakukkfüvet, petrezselymet és babérlevelet. Pároljuk tovább, amíg meg-puhulnak, és csak kevés lé marad alattuk. Tegyük hozzá a paprikát és pároljuk puhára. Ízesítsük sóval és borssal. Vegyünk ki egy evőkanálnyit, a többit terítsük szét egy tepsiben. Középről kezdve úgy helyezzük rá váltakozva, egymás mellé, spirál formában a cukkinit, a padlizsánt, a tököt és a datolyaparadicsomokat, hogy kicsit fedjék egymást. Egy kis tálban keverjük össze a maradék fokhagymát egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a zöldségekre. Takarjuk le alumíniumfóliával, és 130°C-on süssük két órán keresztül. Vegyük le a fóliát, és tegyük vissza még 30 percre. A végén keverjük össze az evőkanálnyi félretett lecsót némi olajjal, a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, és öntsük az ételre. 

CÍMKÉK: lecsó ratatouille


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

Inspiráló helyiségek
Virágos rét tálalva: Halmos Monikával beszélgettünk
Andersen egyik meséjében a virágok bált rendeztek, rózsalányok keringőztek jácintifjakkal. Ilyennek képzeltük Halmos Monika, a Rózsakunyhó ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Spárgás csirkemell parajos burgonyafőzelékkel
Spárgás csirkemell 4 csirkemellfilé (kb. 60 dkg), 12 leforrázott zöld spárga, olaj, só, bors A megformázott csirkemellet felszúrjuk és három darab ...

Receptek
Szürkeharcsa halászlé
A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ...

Receptek
Szent Jakab kagyló rebarbaraszalaggal
Ínycsiklandó fogás ínyenceknek.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek