Csirke
4 bőrös csirkecomb kicsontozva, kacsazsír, só
A combot sózzuk, szorosan feltekerjük, megkötözzük. Serpenyőben kacsazsíron körbepirítjuk a bőrét, majd 160°C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük. Pihentetjük és csak tálalás előtt szeleteljük fel.
Rizibizi
200 g rizottórizs, 60 ml száraz fehérbor,
600 ml forró húsleves (vagy zöldségalaplé),
80 g hideg vaj kockázva, 3 ek. olívaolaj,
50 g héjas cukorborsó, 1 kk. finomra vágott petrezselyemlevél, só
Olajon megforgatjuk a rizst, felöntjük borral, és teljesen elpárologtatjuk róla. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró levest, egyszerre mindig annyit, hogy épp ellepje, amíg a rizs meg nem puhul (15-17 perc, ne legyen teljesen puha). Belekeverjük a vajat, ha szükséges, sózzuk. Miután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet.
Zöldborsóhab
200 g zöldborsó, só, fehér bors
A borsót megfőzzük annyi vízben, amennyi épp csak ellepi, majd turmixoljuk. Ízesítjük, szűrőn átpasszírozzuk. Habszifonba töltjük, amelybe egy habpatront tekerünk. Tálalás-kor a szifonból nyomjuk az ételre a zöldborsóhabot. Ha nincs szifonunk, tejhabbal lazíthatjuk a zöldségpürét.
Szöveg: Salamon Csaba Fotó: Bakcsy Árpád, Kaunitz Tamás, Recept: Nagy Attila – Graf Étterem, Bicsár Attila, Kiss Dorina
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat