Tejberizsmousse
125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve
A rizst a tejjel, a cukorral és a sóval lassú tűzön legalább 20-25 percig főzzük. Hűtőbe tesszük, majd miután lehűlt, a felvert tejszínnel óvatosan összekeverjük és tovább hűtjük.
Eper-rebarbara kompót
3-4 szál rebarbara, 10-15 szem eper, 100 g kristálycukor, 100 ml víz
Az epret és a rebarbarát tetszőleges méretűre aprítjuk, a cukrot a vízzel felforraljuk, és forrón a gyümölcsre öntjük, majd letakarva (esetleg levákuumozva) egy napra hűtőbe tesszük.
Jázminos étcsokiganache
250 ml tejszín, 50 g kristálycukor, 100 g tojássárgája, 95 g étcsokoládé (70%-os), kb. 1 dl jázminszirup
A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tojássár-gákkal hőkiegyenlítjük, majd 80°C-ig vízgőz fölött melegítjük. A krémet a csokoládéra öntve folyamatos keverés mellett adagoljuk. Bot-mixerrel belekeverjük a szirupot. Lehűtjük.
Kukoricaropogós
100 g kukoricapehely, 50 g temperált étcsokoládé
A temperált csokoládét a kukoricapehellyel jól összekeverjük, majd sütőpapírra egyenletesen szétoszlatjuk, és hűtőben dermesztjük. Később apróra daraboljuk.
Fehércsokoládé-kehelyben tálalva igazán elegáns a mousse. Ehhez 200 g fehér csokoládét temperálunk, majd tetszőleges formába öntve vékony csokoládéréteget képezünk, és lehűtjük.
Szöveg: Salamon Csaba Fotó: Bakcsy Árpád, Kaunitz Tamás, Recept: Nagy Attila – Graf Étterem, Bicsár Attila, Kiss Dorina
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat