Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel

Tejberizsmousse

125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve

A rizst a tejjel, a cukorral és a sóval lassú tűzön legalább 20-25 percig főzzük. Hűtőbe tesszük, majd miután lehűlt, a felvert tejszínnel óvatosan összekeverjük és tovább hűtjük.

Eper-rebarbara kompót

3-4 szál rebarbara, 10-15 szem eper, 100 g kristálycukor, 100 ml víz

Az epret és a rebarbarát tetszőleges méretűre aprítjuk, a cukrot a vízzel felforraljuk, és forrón a gyümölcsre öntjük, majd letakarva (esetleg levákuumozva) egy napra hűtőbe tesszük.

Jázminos étcsokiganache

250 ml tejszín, 50 g kristálycukor, 100 g tojássárgája, 95 g étcsokoládé (70%-os), kb. 1 dl jázminszirup

A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tojássár-gákkal hőkiegyenlítjük, majd 80°C-ig vízgőz fölött melegítjük. A krémet a csokoládéra öntve folyamatos keverés mellett adagoljuk. Bot-mixerrel belekeverjük a szirupot. Lehűtjük.

Kukoricaropogós

100 g kukoricapehely, 50 g temperált étcsokoládé

A temperált csokoládét a kukoricapehellyel jól összekeverjük, majd sütőpapírra egyenletesen szétoszlatjuk, és hűtőben dermesztjük. Később apróra daraboljuk.

Fehércsokoládé-kehelyben tálalva igazán elegáns a mousse. Ehhez 200 g fehér csokoládét temperálunk, majd tetszőleges formába öntve vékony csokoládéréteget képezünk, és lehűtjük.

cukraszsuli_16050837267_ok.jpg


Szöveg: Salamon Csaba Fotó: Bakcsy Árpád, Kaunitz Tamás, Recept: Nagy Attila – Graf Étterem, Bicsár Attila, Kiss Dorina 

CÍMKÉK: desszert tejberízs



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Csicsóka mousse  300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor A ...

Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Receptek
Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák
A gesztenyepüré, a mákos sütemények és a mézeskalács tipikus karácsonyi desszertek. De cseppet sem unalmasak, ha a Michelin-csillagos Borkonyha ...

Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Receptek
Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal
Paradicsomos „tejberizs”  40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek