Alapkrém
4 egész tojás, 6 dkg cukor, 1 mk. citromlé
Cukorszirup
10 dkg cukor, 0,5 dl víz
Spárgamousse
15 dkg forrázott spárga, 1/2 adag cukorszirup,
10 dkg tejszínhab, 2 lapzselatin, 1 mk.
citromlé, 3 szál kakukkfű, 1/3 alapkrém
A spárgát átfőzzük a cukorsziruppal és turmixoljuk. Hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint és a kakukkfüvet. Az alapkrémhez vízgőz felett habosra keverjük a hozzávalókat. Harmadát a kihűlt spárgához adjuk a citromlével és a tejszínhabbal. Formába töltjük, 2-3 órára behűtjük.
Karamell
1/3 alapkrém, 6 dkg cukor,
10 dkg tejszínhab, 1 dl tejszín, 1 tk. vaj
A cukrot barnára olvasztjuk, vajjal és tejszínnel
karamellt készítünk. Amikor meghűlt,
az alapkrémmel és a habbal kihűtjük.
Rebarbarás mascarponekrém
1/3 adag alapkrém, 1/2 adag cukorszirup,
15 dkg rebarbara, 6 dkg tejszínhab, 2 lapzselatin,
10 dkg mascarpone
A tisztított rebarbarát darabolás után cukorszirupban főzzük, hozzátesszük az áztatott lapzselatint. Ha kihűlt, az alapkrém, tejszínhab és a mascarpone kerül bele, majd jól kidermesztjük.
Tálalás:
A habokat és a krémet elhelyezzük a tányéron, karamellmártással tálaljuk, virágzó kakukkfűvel díszítjük. Ha módunkban áll, eperszószt is adhatunk hozza.
FOTÓ: SEBESTYÉN LÁSZLÓ RECEPT: KECSKEMÉTI KRISZTIÁN ÉS KOVÁCS SÁNDOR
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat