Kacsamáj
1 kacsamáj, 2 dl tejszín, 2 ek. rebarbara- vagy sárgabaracklekvár, 1 dl tokaji aszú, só, bors, a mázhoz: 4 dl ecetesuborka-lé, 4 g kappa zselésítőpor
A kisebb darabokra vágott kacsamájat 150 fokon 15 percig sütjük. Leszűrjük a zsírját, és amikor a máj szobahőmérsékletűre hűlt, krémes állagúra turmixoljuk a hozzávalókkal együtt. Fagylaltformába öntve fapálcikával megdermesztjük. Miután megfagyott, kétszer-háromszor belemártjuk a kappazselével felforralt ecetesuborka-lébe – ezzel egy savanykás, csillogó mázat kap a kacsamájnyalóka, amit tálalásig a hűtőben tartunk.
Chutney
0,5 kg reszelt alma, 75 g reszelt lila hagyma, 2 kápiapaprika megsütve, héj nélkül, apróra vágva, 150 g mazsola, 1 csili felaprítva, 1 fokhagyma apróra vágva, 1 ek. reszelt gyömbér, 1,5 ek. mustármag, 1 ek. currypor, 1 dl fehér balzsamecet, 2 dl szőlőlé, 100 g barnacukor, 1 kk. só
A barnacukorból karamellt készítünk, majd az összes előkészített alapanyagot ráhelyezzük és két órán keresztül főzzük. Ha túlságosan elpárolog belőle a folyadék, akkor szőlőlével pótolhatjuk. A fel nem használt chutney-t befőttként eltehetjük.
Szőlősaláta
250-250 g fehér és piros szőlő, 1 cs. snidling, 4 ek. mazsola
A szőlőszemeket elfelezzük, és ha szükséges, kimagozzuk. Összekeverjük finomra vágott, friss snidlinggel és a mazsolával. A tálalás stílusos díszét, a rozé gélt 2 dl rozébor, 2 dl szőlőlé és 4 g agar-agar zselé felforralt, majd kihűtött keverékéből készíthetjük el.
Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat