Hozzávalók 4 fogasfilé (egyenként kb. 20 dkg), 4 sonkahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg laskagomba, 20 dkg barna csiperke, 20 dkg tönkgomba, 1 dl vermut, 2 dl tejszín, 30 dkg shiitake gomba, 10 dkg vaj, 2 szál kakukkfű, a körethez: 20 dkg csemegeuborka, 40 dkg karalábé, 1 csokor petrezselyem, só, bors, olívaolaj
A fogasfilét megtisztítjuk, méretre vágjuk. Bőrös oldallal lefelé olajon ropogósra sütjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 perc alatt készre sütjük. Egy lábasban üvegesre pirítjuk a finomra vágott sonkahagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombákat – kivéve a shiitakét. Ha megpirultak, felöntjük vermuttal, majd visszaredukáljuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és tejszínnel összeforraljuk. Simára turmixolva, átszűrve, még melegen öntjük a hal köré. A shiitake gombát megsütjük vajban, kakukkfűvel ízesítjük, és ezt halmozzuk a fogasfilé tetejére. A körethez apró kockákra vágjuk a csemegeuborkát és a karalábét, majd a petrezselyemmel együtt kevés olívaolajon sóval megpároljuk.
Laskagomba
A természetben fatuskókon fordul elő ez az őszi fajta. Kellemes, de erős aromája, édeskés íze miatt kedveljük. Vannak, akik az osztrigához hasonlítják a zamatát, nem véletlenül nevezik az angolok osztrigagombának.
Recept: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat