Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Pácolt lazacfilé ropogós répával

Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól kiegészíti egymást, hogy a tányéron megszűnik a távolság közöttük.
 

Hozzávalók 3 lazacfilé, 0,3 dl szőlőmagolaj, 1 babérlevél, 1 szál kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 8 sárgarépa, 2 cukkini, 1/2 csomag snidling, 0,1 dl olívaolaj, 1 maréknyi bazsalikomlevél, 0,3 cl fehér balzsam­ecet, 4-4 citrom és narancs, 0,1 dkg cukor, 1 kk. xantán, 2 dl tejföl, só

A lazacot megtisztítjuk, a szálkáit eltávolítjuk és sózzuk. A szőlőmagolajat a babérlevéllel, a kakukkfűvel és a fokhagymával felmelegítjük egy forralóban. Amikor eléri a 80 fokot, félrehúzzuk, hagyjuk lehűlni 35-40 fok közé, és próbáljuk ezen a hőfokon tartani. Ekkor beletesszük a lazacfiléket, és kb. 15 percig pároljuk. Ha a hal belső hőmérséklete eléri a 30 fokot, kivesszük, és a bőrét szilikonlapok között 160 fokon ropogósra sütjük.
A répát és a cukkinit apró kockákra vágva sós, cukros vízben egy percig blansírozzuk. Ezután rögtön jeges vízbe tesszük, hogy ne puhuljanak tovább. Friss snidling és bazsalikom vinaigrette kerül hozzá. A mártáshoz az olívaolajat, a bazsalikomot és a fehér balzsam­ecetet összeturmixoljuk és leszűrjük.
A narancs és a citrom kifacsart levét felforraljuk a cukorral, és a xantánnal turmixgépben elegyítjük. Tálaláskor a gyümölcszseléből kis gömböket formázunk. Tejfölcseppek és ehető virágok kerülhetnek még a tányérunkra.

2017082401331.jpg

Recept: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

CÍMKÉK: főétel lazac



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Balatoni fogas sütőtökkel
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...

Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, ...

Receptek
Sült csirke rizibizivel
A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt ...

Receptek
Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel
Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával.   

Receptek
Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával
Kacsarilette 4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek