Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Vérnarancsos répamousse macaronnal

A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag. 
 

Répamousse
1 kg répa, 2 dl tej, 20 dkg cukor, 1 vanília­rúd, 4 lapzselatin, 3 dl tejszín, 10 vérnarancs, 3 g kappa
A megtisztított répát földaraboljuk, tejben puhára pároljuk a cukorral és a vaníliával, majd turmixoljuk. Leszűrjük, és a meleg krémhez hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zselatint. Miután elkevertük benne a habbá vert tejszínt is, tetszőleges formában megfagyasztjuk. A vérnarancs kifacsart levéhez adjuk a kappát és felforraljuk. Ebben a zselében még melegen bemártjuk a fagyott répamousse-okat és hagyjuk kiolvadni a hűtőben.
Macaron
36 ml répalé, 100 g cukor, 360 g tojás­fehérje, 100 g mandulaliszt
A répalevet 118 fokig felfőzzük a cukorral és hozzáöntjük a habbá vert tojásfehérjéhez. Folyamatosan keverjük, míg a hab 50 fokra visszahűl. Belekavarjuk a mandulalisztet. Habzsákból kis korongokat nyomunk a sütőlapra, 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten, majd 135 fokon 10-15 percig sütjük.
Karamellropogós 
20 dkg cukorból karamellt készítünk, majd egy szilikonlapra kiöntve hagyjuk megkeményedni. Porrá turmixoljuk, kiszitáljuk a szilikonra és 180 fokos sütőben 4-5 percig sütjük.
Málna- és barackkrém 
A 20-20 dkg málna- és barackpürét külön-külön 2 g xantánnal összeturmixolunk, és műanyag adagolóba töltjük a felhasználásig. Tálaláskor a macaront répa- vagy barackkrémmel töltjük meg, a kara­mell­ropogóst pedig a répamousse tetejére halmozzuk. A desszertet a pikáns gyümölcs­krémekkel, aszaltmeggy-szemekkel és szifonos teapis­kótával díszíthetjük.

2017082401375.jpg

Receptek: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal
Paradicsomos „tejberizs”  40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg ...

Receptek
Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Csicsóka mousse  300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor A ...

Receptek
Mogyorós-diós krémes aszúfagylalttal
A dió és a mogyoró igazi karácsonyi csemege. Készíts belőlük ínycsiklandó desszertet az ünnepekre!

Receptek
Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák
A gesztenyepüré, a mákos sütemények és a mézeskalács tipikus karácsonyi desszertek. De cseppet sem unalmasak, ha a Michelin-csillagos Borkonyha ...

Receptek
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Tejberizsmousse 125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve A rizst a tejjel, a cukorral és a ...

Receptek
Csokis piskóta céklabonbonnal
Egy ínycsiklandó finomságra vágysz? Készítsd el Sárközi Ákos receptjét!







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek