hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Vérnarancsos répamousse macaronnal

A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag. 
 

Répamousse
1 kg répa, 2 dl tej, 20 dkg cukor, 1 vanília­rúd, 4 lapzselatin, 3 dl tejszín, 10 vérnarancs, 3 g kappa
A megtisztított répát földaraboljuk, tejben puhára pároljuk a cukorral és a vaníliával, majd turmixoljuk. Leszűrjük, és a meleg krémhez hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zselatint. Miután elkevertük benne a habbá vert tejszínt is, tetszőleges formában megfagyasztjuk. A vérnarancs kifacsart levéhez adjuk a kappát és felforraljuk. Ebben a zselében még melegen bemártjuk a fagyott répamousse-okat és hagyjuk kiolvadni a hűtőben.
Macaron
36 ml répalé, 100 g cukor, 360 g tojás­fehérje, 100 g mandulaliszt
A répalevet 118 fokig felfőzzük a cukorral és hozzáöntjük a habbá vert tojásfehérjéhez. Folyamatosan keverjük, míg a hab 50 fokra visszahűl. Belekavarjuk a mandulalisztet. Habzsákból kis korongokat nyomunk a sütőlapra, 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten, majd 135 fokon 10-15 percig sütjük.
Karamellropogós 
20 dkg cukorból karamellt készítünk, majd egy szilikonlapra kiöntve hagyjuk megkeményedni. Porrá turmixoljuk, kiszitáljuk a szilikonra és 180 fokos sütőben 4-5 percig sütjük.
Málna- és barackkrém 
A 20-20 dkg málna- és barackpürét külön-külön 2 g xantánnal összeturmixolunk, és műanyag adagolóba töltjük a felhasználásig. Tálaláskor a macaront répa- vagy barackkrémmel töltjük meg, a kara­mell­ropogóst pedig a répamousse tetejére halmozzuk. A desszertet a pikáns gyümölcs­krémekkel, aszaltmeggy-szemekkel és szifonos teapis­kótával díszíthetjük.

2017082401375.jpg

Receptek: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Tejberizsmousse 125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve A rizst a tejjel, a cukorral és a ...

Receptek
Szőlő és dió mousse mandulás morzsával
Itt egy pompás finomság receptje!

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Receptek
Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal
Paradicsomos „tejberizs”  40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg ...








Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek