Mangalicaszűz
Adagonként 1 mangalicaszűz, olívaolaj, rozmaring
A mangalicaszüzeket lehártyázzuk, majd eltávolítjuk a fejét és a farkát. Olívaolajjal és finomra vágott rozmaringgal bepácoljuk, és szorosan betekerjük folpackba, hogy megtartsa a hengeres formáját. 60 Celsius-fokos Sous Vide kádba helyezzük 40 percre, illetve 80 Celsius-fokos sütőben, vízfürdőben is elkészíthetjük. Jeges vízben kihűtjük és tálalás előtt serpenyőben körbepirítjuk, majd 3-4 percre 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük. Szeletelés előtt pihentessük öt percig.
Paradicsomsaláta
25-25 dkg piros, sárga és fekete koktélparadicsom, 1 üveg tárkonyos mustár,
1 csomag újhagyma, 2 dl vinaigrette (ecet és olaj 1/3:2/3 arányú keveréke)
A színes paradicsomokat negyedeljük, majd összekeverjük a vékony karikákra vágott újhagymával, a tárkonyos mustárral és a vinaigrette öntettel. Tálalásig tartsuk hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Paradicsom chutney
1,5 kg negyed cikkekre vágott paradicsomból kevés cukorral, csilivel és fehér balzsamecettel sűrű szószt főzünk. Turmixoljuk és átszűrjük.
Rántott burgonya
4 nagyobb burgonya, 2 dl tej, 2 dl tejszín, só, bors, cukor, pankó morzsa, zsír
A burgonyahasábokat sóval, borssal és cukorral ízesített tej és tejszín keverékében megabáljuk. Kihűtve pankó morzsába forgatjuk, majd bő zsírban megsütjük.
Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat