hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével

A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb oldalát pirítsd elő a grillen, majd megfordítva csukd rá a fedőt, ezáltal egyenletesen sül a hús, és remek ízek szabadulnak fel a csontok körül. 

Báránygerinc 
6 báránygerinc, rozmaring, só, bors 
A báránygerinceket megtisztítjuk, sóval, borssal és egy kevés rozmaringgal bepácoljuk. Grillen médiumra sütjük – ehhez oldalanként kb. 2-3 percre van szükség –, majd alufólia alatt pihentetjük. Tálaláskor a parázs fölött átforgatva ismét felforrósítjuk.

Céklasaláta
400 g tojásfehérje, 2 kg finom tengeri só, 1 csokor rozmaring, 1 csokor kakukkfű, 2 ek. egész fekete bors, 1 kg sárga cékla, 1 csokor újhagyma, 2 zöld alma, olívaolaj, fehér balzsamecet, frissen őrölt bors
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a tengeri sót. Belekeverjük a durvára vágott friss rozmaringot, a kakukkfüvet és az egész borsot. Egy habos, szemcsés masszát kapunk, amibe héjastól belemártjuk a megmosott és megszárított sárga céklákat. Tepsibe helyezve a grillrácsra rakjuk, és lecsukott fedéllel, 180°C-on egy óra alatt puhára sütjük, ez idő alatt a sókéreg megkeményedik és megbarnul. Ha kihűlt, feltörjük, a céklákat meghámozzuk és felkockázzuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöld almát apró darabokra vágjuk és olívaolajjal, fehér balzsamecettel és frissen őrölt borssal salátát készítünk.

Salsa verde
1-1 csokor petrezselyem, snidling, újhagyma, koriander, bazsalikom, 1/2 csokor menta és tárkony, 1 ek. mustármag, 1 ek. kapribogyó beáztatva és lecsepeg­tetve, 3 csemegeuborka, 150 ml olívaolaj
A zöldfűszereket finomra vágjuk, a kapribogyót és a csemegeuborkát is összeaprítjuk, majd az egészet elkeverjük olívaolajjal.

2017041310921.jpg

Szöveg: Füzesi Zsuzsa Recept: Both Lőrinc Fotó: Kaunitz Tamás 



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...

Receptek
Kacsamájnyalóka szőlőchutney-val
A szőlő igazi fúziós gyümölcs. Kitűnő dióval, mogyoróval és mandulával, sajtok kísérőjeként ízbombává válik, de remek a kacsamájhoz, sőt a lazachoz ...

Receptek
Szőlő és dió mousse mandulás morzsával
Itt egy pompás finomság receptje!

Receptek
Spárgás csirkemell parajos burgonyafőzelékkel
Spárgás csirkemell 4 csirkemellfilé (kb. 60 dkg), 12 leforrázott zöld spárga, olaj, só, bors A megformázott csirkemellet felszúrjuk és ...

Receptek
Húsvét két személyre
A tavasz beköszöntével, és különösen az ünnepek alatt természetes, hogy minél több időt szeretnél a szabadban, és kevesebbet a konyhában tölteni. Nem ...

Receptek
Csokoládéhab kakukkfüves gyümölcsökkel és diómorzsával
Az ünnepi vacsora elmaradthatatlan része a desszert. Készítsd el ezt az isteni édességet karácsonyra!







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek