hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal

Csicsóka mousse 
300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor
A csicsókát meghámozzuk, felszeleteljük és grillen megpirítjuk, majd tejben megfőzzük. Ha puhára főtt, leszűrjük és krémmé turmixoljuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 150 ml tejszínből kemény habot verünk. A maradék tejszínt és 50 ml tejet felforralunk, belekaparjuk a vaníliarudat. A tojássárgáját a cukorral egy gömb keverőtálban összekavarjuk, lassan rászűrjük a forró vaníliás-tejszínes keveréket, és vízgőz felett 82°C-ig melegítjük. Ekkor félrehúzva belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat és a csicsókapürét. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és szilikonformába öntve fagyasztóba rakjuk. 

Meggyes Sacher-torta
100 g étcsokoládé, 100 g vaj, 75 g porcukor, 75 g kristálycukor, 4 tojás, sütőpor, 100 g liszt, házi meggylekvár
Vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal és a porcukorral. A kristálycukor felével habosra keverjük a tojássárgákat és a csokis keverékhez adjuk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a maradék kristálycukorral felvert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175°C-on tíz perc alatt megsütjük. Kihűtve kettévágjuk és megkenjük meggylekvárral.

Sörfagylalt 
175 g tej, 200 g tejszín, 6 tojássárgája, 90 g kristálycukor, 250 g világos sör
A tejet és a tejszínt felforraljuk, a tojássárgákat a cukorral habüstben összekeverjük, óvatosan ráöntjük a felforralt tejtermékeket, és vízgőz felett 82°C-ig melegítjük folyamatos kevergetés mellett. A sört kiforraljuk, hogy az alkohol és a szénsav elillanjon belőle, majd a keverékhez öntjük, és az egészet fagylaltgépben krémesre fagyasztjuk.

2017041310916.jpg


Tálaláshoz a mousse-t kivesszük a formából és hagyjuk felengedni, a Sacher-tortából rusztikus darabokat tördelünk, a fagyit pedig rágombócoljuk. Meggylekvárral díszítjük.


Szöveg: Füzesi Zsuzsa Recept: Both Lőrinc Fotó: Kaunitz Tamás 



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák
A gesztenyepüré, a mákos sütemények és a mézeskalács tipikus karácsonyi desszertek. De cseppet sem unalmasak, ha a Michelin-csillagos Borkonyha ...

Receptek
Mákos guba pezsgőhabbal
Készíts mákos desszertet az ünnepekre!

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Receptek
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Tejberizsmousse 125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve A rizst a tejjel, a cukorral és a ...

Receptek
Szőlő és dió mousse mandulás morzsával
Itt egy pompás finomság receptje!

Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek