hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással

Hozzávalók

70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, 2 tojássárgája, 1 ek. tárkonyecet, 0,2 dl szőlőmagolaj, citromlé, olívaolaj, só

A lazacfilét kiszálkázzuk, felszeleteljük, sózzuk, és erős lángon, kevés olívaolajon serpenyőben körbepirítjuk. A zöldborsót leforrázzuk sós, enyhén cukros vízben. A felét egészben hagyjuk, a másik felét összeturmixoljuk a krémsajttal, a tárkony felével és a vaj negyedével. A pürét ezután sűrű szitán átszűrjük. A mártáshoz a maradék vajat írótlanítjuk, de készíthetjük barna vajjal is. A fehérbort felforraljuk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a tárkonyecetet, a szőlőmagolajat, pár szem egész borsot, és a negyedére redukáljuk. Leszűrjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és vízgőz felett habüstben verni kezdjük. Ha megemelkedett és habos az állaga, lassan hozzácsurgatjuk a megtisztított vajat és a többi apróra vágott tárkonylevelet. Sóval és kevés citromlével ízesítjük.

lazac_TarkonyosBorsoBB6_1324_ok.jpg

Sózás helyett szerencsésebb sóoldatba áztatni a halakat. Jobban átjárja a só, és nem történik meg, hogy elsózzuk vagy íztelen lesz az étel. Íme az arányok: 1 liter vízhez 5 dkg sót adva 5%-os sóoldatot kapunk. Elég fél óráig áztatni a halat.


fotó: KAUNITZ TAMÁS, BURGER BARNA recept: KANÁSZ LÁSZLÓ, NYÍRI SZÁSA, GYURIK GÁBOR

CÍMKÉK: főétel lazac


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...

Receptek
Lazac uborkával és kaporral
Egy friss kaporcsokorba már beleszippantani is bódító élvezet, főzni vele pedig felér egy aromaterápiával. Nem meglepő, hogy a ...

Receptek
Sült csirke rizibizivel
A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt ...

Receptek
Gyöngytyúk fűszeres répamártásban
A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a ...

Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...

Receptek
Lazacpisztráng szőlősalátával és kápiamártással
Az ősz a szüret időszaka. Sokan úgy tartják, a bor a legjobb dolog, ami az édes szőlőszemekkel történhet, pedig a tányérunkon is gazdag ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek