hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Finomság az ünnepi asztalra

Szinte valamennyi ünnepi ételünkhöz és tradicionális alapanyaghoz köthetünk valamilyen mágikus erőt, jelképet. Így van ez a dióval is, ami az egészség, a jövő és a tudás szimbóluma, ráadásul isteni zserbó készül belőle.

Korponai_gerbeaud10309_ok.jpg

Linzertészta
180 g liszt, 60 g porcukor, 90 g vaj, 37 g tojás (1/2 tojás), 1,5 g só
Diós piskóta
17 g liszt, 20 g cukor, 20 g porcukor, 20 g dió, 35 g tojásfehérje, 35 g vaj
Diókrém
250 g darált dió, 200 g baracklekvár
Csokilapka
50 g étcsokoládé, 15 g pörkölt, tört dió
Sárgabarackzselé
50 g sárgabarackpüré, 8 g cukorszirup (4 g cukor, 4 g víz), 5 g víz, 1/2 g agar-agar

A linzertésztához a vajat elmorzsoljuk a száraz anyagokkal, majd hozzáadjuk a tojást és készre gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük egy órán át, majd fél centiméter vékonyra kinyújtjuk és téglalapokat vágunk belőle. 180°C-on 7 perc alatt kisütjük. A piskótához a vajon kívül mindent összeöntünk egy tálba, és kézimixerrel összedolgozzuk. A vajat kiforraljuk, majd apránként hozzáadjuk a tésztához. Sütőpapírra öntjük, fél centiméter vékonyra kikenjük, és 180°C-on 8 perc alatt megsütjük. Téglalapokat vágunk belőle. A lekvárt felforraljuk a diókrémhez, majd hozzáöntjük a dióhoz és jól összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük fél órán át. Nyomózsákba töltjük.

A csokilapka elkészítéséhez a csokoládét temperáljuk, majd vékonyan fóliára kenjük és megszórjuk a dióval. Ha megkötött a csoki, téglalapokra vágjuk. A barackzseléhez a pürét, a szirupot, a vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk az agar-agart, és tovább forraljuk fél percig. Szilikonlapra öntjük és hagyjuk kihűlni, majd kerek kiszúróval köröket szúrunk.

A ZSERBÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSA
A diókrémből kinyomunk a linzerlapra, majd ráhelyezzük a diós piskótát, amire újabb adag diókrém jön a nyomózsákból. Csokilapkával és sárgabarackzselével díszítjük.

szöveg: SALAMON CSABA fotóÓ: KAUNITZ TAMÁS recept: KORPONAI PÉTER – Desszertneked

CÍMKÉK: zserbó


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Világítás
Menő lámpa fából
Főszerepben a lámpa belsejével harmonizáló textilkábelek. Természetes és modern design.  

Karácsony
Karácsony természetesen
Te is szívesen dekorálsz az ünnepek közeledtével? Inspirálódj otthonod feldíszítéséhez!

Átalakítás
A guruló minikonyha akár a hálóban is elfér
Az egyre gyorsuló életritmushoz igazodva, és a gyakran változó kis lakások adottságait figyelembe véve született meg a guruló minikonyha ötlete, amit ...

Átalakítás
Extrák csempéből
Legyünk merészek! Hozzuk be a csempét a nappaliba, az étkezőbe, de akár a hálószobába is. A különböző hatású, mintájú lapokkal egyedi dekorációt ...

Tárolás
Fatális, avagy a kiegészítők is lehetnek fából
Vannak, akik egyenesen az élet szimbólumaként tekintenek a fára. Az biztos, hogy van valami elemi erő abban, ha körbevesszük magunkat vele, hiszen a ...

Inspiráló helyiségek
Tárolókkal, tágasan
Egy kisgyerekes családban bizony sok holmi összegyűlik. Edina és Csaba számára így az egyik legfontosabb lakberendezési szempont az volt új budai ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek