Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Marha stefánia sóban sült céklával

Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga vagy fehér fajtákat is kipróbálni. 

Hozzávalók

1 kg marhahús, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 3 salotta hagyma, 1 bébi sonkahagyma, 1 babérlevél, 3 csillagánizs, 2 fahéj, két szál kakukkfű, 1 szál rozmaring, 2-3 l kacsazsír, 3 sárga cékla, 2 piros cékla, 2 cl fehér balzsamecet, 6 cl olívaolaj, 2 édesburgonya, 1 ek. pirított tökmag, só, tört bors

A hártyáitól megtisztított marha stefániát tört borssal fűszerezzük, forró serpenyőben körbepirítjuk, félretesszük.
A sárgarépát, a hagymákat, a babérlevelet, a csillagánizst, a zöldfűszereket és a fahéjat olvasztott kacsazsírba rakjuk, belehelyezzük a körbepirított húst, és 120 fokos sütőben megpároljuk.
A céklákat alaposan megmossuk (nem hámozzuk meg), leitatjuk róluk a vizet, sóval és kevés olajjal alufóliába csomagoljuk. Sütőben 160-180 fokon 40-50 percig sütjük. Még melegen meghámozzuk, a kívánt formára vágjuk és marináljuk. Ehhez összeöntjük a fehér balzsamecetet és az olívaolajat, majd habverővel krémes marinálólevet készítünk a meleg cékláknak. Ropogós textúraként az édesburgonyát meghámozzuk, és kis kockákra vágva enyhén sós vízben puhára pároljuk. Melegen, a főzővízzel együtt le tur mixoljuk, és a masszát szilikonlapra terítjük.
Megszórjuk pirított tökmaggal, és 160 fokos sütőben ropogósra sütjük.

2016122101538.jpg

szöveg: FÜZESI ZSUZSA fotó: KAUNITZ TAMÁS recept: SÁRKÖZI ÁKOS



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel
Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával.   

Receptek
Gyöngytyúk fűszeres répamártásban
A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a ...

Receptek
Balatoni fogas sütőtökkel
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével
A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb ...

Receptek
Tök és cékla, a nyerő páros
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Céklarizottó
A világ legkedveltebb előétele, főétele, desszertje, sokak számára egyszerűen a napi betevő: a rizs. Ismerünk hosszú szemű, pergő fajtát, nagyra ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek