hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel

Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával. 
 

Hozzávalók 1 kg filézett nyúlcomb, 1 dl tejszín, 100 g bébiparaj, 15 dkg vaj, 1 szál póréhagyma, 2 karalábé, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 4-5, napon szárított paradicsom, 5 dkg friss bazsalikomcsíra, vízitormacsíra és korianderzöld, 15 dkg vaj, 1 csomag retek, só, bors, rózsabors

A nyúlcombokat téglalap alakúra vágjuk, a leeső részeket pedig nyersen összeturmixoljuk egy deciliter tejszínnel, sóval és borssal. (Ez a húskrém fogja majd össze a rétegeket.) Klopfolóval ütögessük meg kicsit a combokat, hogy egyforma legyen a vastagságuk. Egy tepsit kibélelünk folpackkal, és belerétegezzük a húst. Először a combokat fektetjük bele, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a húskrémmel – ezt ismételgetjük, a középső rétegbe pedig frissen mosott nyers parajlevelet is teszünk. A folpackot teljesen ráhajtjuk a rakott nyúlra, és alaposan körbefóliázzuk az egész tepsit.
Gőzpárolós sütőben – vagy 1-2 liter vízzel felöntött tepsibe téve –, 110 fokon 1,5-2 órán keresztül sütjük. Még melegen lesúlyozva kihűtjük. Ha tehetjük, egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben préselődni a húst, másnap szeleteljük körbe, és tálalás előtt pirítsuk meg minden oldalát. A főzelékhez serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott karalábét, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, puhára pároljuk, sóval és rózsaborssal ízesítjük. Amikor a karalábé még ress, a tűzről lehúzva kicsit pihentetjük, csak a tálalásnál jön hozzá az aszalt paradicsom és a csírák. A mártáshoz a főzelék fűszeres levét szűrőn lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk friss korianderrel. A húst a karalábéfőzelékre helyezve frissen szeletelt retekkel tálaljuk.

2016122101670.jpg

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON magazin májusi száma
Talán a hirtelen betoppanó nyárias idő és a hónap ünnepei – a gyereknap és az anyák napja – vezéreltek minket abban, hogy májusi lapszámunk igazán ...

Dekor
Színes falak, vidám otthonok
Ha szeretnéd otthonodat vidámabbá tenni, nem kell minden helyiséget átfestened. Olykor már egy-egy kisebb falszakasz színének megváltoztatása is ...

Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...

Receptek
Gyöngytyúk fűszeres répamártásban
A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a ...

Receptek
Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával
Kacsarilette 4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag snidling, 3 ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek