Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel

Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával. 
 

Hozzávalók 1 kg filézett nyúlcomb, 1 dl tejszín, 100 g bébiparaj, 15 dkg vaj, 1 szál póréhagyma, 2 karalábé, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 4-5, napon szárított paradicsom, 5 dkg friss bazsalikomcsíra, vízitormacsíra és korianderzöld, 15 dkg vaj, 1 csomag retek, só, bors, rózsabors

A nyúlcombokat téglalap alakúra vágjuk, a leeső részeket pedig nyersen összeturmixoljuk egy deciliter tejszínnel, sóval és borssal. (Ez a húskrém fogja majd össze a rétegeket.) Klopfolóval ütögessük meg kicsit a combokat, hogy egyforma legyen a vastagságuk. Egy tepsit kibélelünk folpackkal, és belerétegezzük a húst. Először a combokat fektetjük bele, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a húskrémmel – ezt ismételgetjük, a középső rétegbe pedig frissen mosott nyers parajlevelet is teszünk. A folpackot teljesen ráhajtjuk a rakott nyúlra, és alaposan körbefóliázzuk az egész tepsit.
Gőzpárolós sütőben – vagy 1-2 liter vízzel felöntött tepsibe téve –, 110 fokon 1,5-2 órán keresztül sütjük. Még melegen lesúlyozva kihűtjük. Ha tehetjük, egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben préselődni a húst, másnap szeleteljük körbe, és tálalás előtt pirítsuk meg minden oldalát. A főzelékhez serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott karalábét, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, puhára pároljuk, sóval és rózsaborssal ízesítjük. Amikor a karalábé még ress, a tűzről lehúzva kicsit pihentetjük, csak a tálalásnál jön hozzá az aszalt paradicsom és a csírák. A mártáshoz a főzelék fűszeres levét szűrőn lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk friss korianderrel. A húst a karalábéfőzelékre helyezve frissen szeletelt retekkel tálaljuk.

2016122101670.jpg

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...

Receptek
Balatoni fogas sütőtökkel
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Sült csirke rizibizivel
A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt ...

Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan ...

Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...

Receptek
Gyöngytyúk fűszeres répamártásban
A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek