Káposztaleves
50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta, 3 szál friss csombor, 2 malaccsülök főzőleve (vagy zöldségalaplé), 2 cikk fokhagyma finomra vágva, 100 g tejföl, 6 tojássárgája,
1 citrom leve, só, bors
Vaj és olaj keverékén lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a csombort, felöntjük a csülök főzőlevével (vagy a zöldségalaplével). Felforraljuk, majd beletesszük a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. Tálaláskor citromlével tesszük pikánsabbá.
Préselt csülök
1 sertéscsülök, 20 dkg sertésfül, 10 dkg hántolt pisztácia, 10 g só, 2 g barbeque bors, vegyes gumós zöldségek a fül abálásához
A sertéscsülköt felkockázzuk, a fület puhára abáljuk a gumós zöldségekkel együtt, és ezt is felkockázzuk. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, majd kifóliázott tepsiben lepréseljük és 85 fokon – több órán keresztül – puhára gőzöljük. A kívánt formára vágjuk a tálaláshoz.
Tejfölzselé
10 g lapzselatin, 1 dl tej, 1 dl tejföl, só, bors
A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk. A zsíros tejet meg a tejfölt felmelegítjük, majd hozzákeverjük a kinyomkodott lapzselatint és ízesítjük. A keveréket formába öntve két óra hűtés után a kívánt alakzatra vágjuk.
Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat