hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Csomboros káposztaleves préselt csülökkel

Káposztaleves

50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta,  3 szál friss csombor, 2 malaccsülök főzőleve (vagy zöldségalaplé), 2 cikk fokhagyma finomra vágva, 100 g tejföl, 6 tojássárgája, 
1 citrom leve, só, bors 

Vaj és olaj keverékén lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a csombort, felöntjük a csülök főzőlevével (vagy a zöldségalaplével). Felforraljuk, majd beletesszük a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. Tálaláskor citromlével tesszük pikánsabbá.  

Préselt csülök  

1 sertéscsülök, 20 dkg sertésfül, 10 dkg hántolt pisztácia, 10 g só, 2 g barbeque bors, vegyes gumós zöldségek a fül abálásához 

A sertéscsülköt felkockázzuk, a fület puhára abáljuk a gumós zöldségekkel együtt, és ezt is felkockázzuk. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, majd kifóliázott tepsiben lepréseljük és 85 fokon – több órán keresztül – puhára gőzöljük. A kívánt formára vágjuk a tálaláshoz.  

Tejfölzselé 

10 g lapzselatin, 1 dl tej, 1 dl tejföl, só, bors

A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk. A zsíros tejet meg a tejfölt felmelegítjük, majd hozzákeverjük a kinyomkodott lapzselatint és ízesítjük. A keveréket formába öntve két óra hűtés után a kívánt alakzatra vágjuk.

2017022106384_OK.jpg

Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Grillezett sügér feketegyökérrel és rebarabrával
A legtöbb családban jobbára csak karácsonyi fogásként készül halétel, mégis konokul tartjuk: hal nélkül nincs ünnep. És milyen jó, hogy nem engedünk ...

Receptek
Lazacpisztráng szőlősalátával és kápiamártással
Az ősz a szüret időszaka. Sokan úgy tartják, a bor a legjobb dolog, ami az édes szőlőszemekkel történhet, pedig a tányérunkon is gazdag ...

Receptek
Pácolt gombasaláta magvas ropogóssal
Jóllehet máig a csiperke számít a legnépszerűbb fajtának, merj kísérletezni. Csiperkéből van például barna is, aminek intenzívebb, enyhén dióra ...

Receptek
Fenséges spárga
Hazánk több száz hektáros ültetvényeivel már-már „spárganagyhatalom”. Habár a földekről a termés java része még mindig nem a hazai konyhákba kerül, ...

Receptek
Édes élet áfonyával, szederrel, ribizlivel
A reggeli piacozás számomra egy kicsit olyan, mint a kincskeresés. Ilyenkor júliusban bogyós gyümölcsökre vadászom, amelyek a gyerekkorom ízeit ...

Receptek
Mangalicaszűz csomboros rösztivel, kucsmagombával
Készítsd el ezt a pompás, ízletes receptet!







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek