hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Csomboros káposztaleves préselt csülökkel

Káposztaleves

50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta,  3 szál friss csombor, 2 malaccsülök főzőleve (vagy zöldségalaplé), 2 cikk fokhagyma finomra vágva, 100 g tejföl, 6 tojássárgája, 
1 citrom leve, só, bors 

Vaj és olaj keverékén lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a csombort, felöntjük a csülök főzőlevével (vagy a zöldségalaplével). Felforraljuk, majd beletesszük a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. Tálaláskor citromlével tesszük pikánsabbá.  

Préselt csülök  

1 sertéscsülök, 20 dkg sertésfül, 10 dkg hántolt pisztácia, 10 g só, 2 g barbeque bors, vegyes gumós zöldségek a fül abálásához 

A sertéscsülköt felkockázzuk, a fület puhára abáljuk a gumós zöldségekkel együtt, és ezt is felkockázzuk. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, majd kifóliázott tepsiben lepréseljük és 85 fokon – több órán keresztül – puhára gőzöljük. A kívánt formára vágjuk a tálaláshoz.  

Tejfölzselé 

10 g lapzselatin, 1 dl tej, 1 dl tejföl, só, bors

A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk. A zsíros tejet meg a tejfölt felmelegítjük, majd hozzákeverjük a kinyomkodott lapzselatint és ízesítjük. A keveréket formába öntve két óra hűtés után a kívánt alakzatra vágjuk.

2017022106384_OK.jpg

Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Kacsamájnyalóka szőlőchutney-val
A szőlő igazi fúziós gyümölcs. Kitűnő dióval, mogyoróval és mandulával, sajtok kísérőjeként ízbombává válik, de remek a kacsamájhoz, sőt a lazachoz ...

Receptek
Vörösboros marhaoldalas
Kiadós, ízletes ebédre vágysz? Készítsd el az ínycsiklandó marhaoldalast friss zöldésegekkel.

Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan ...

Receptek
Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal
Paradicsomos „tejberizs”  40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg ...

Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, ...

Receptek
Fűszeres csokimousse-torta az ünnepekre
A tökéletes mézeskalács titka a jó minőségű, átszitált fehér liszt, a begyúrt tészta pihentetési ideje és a megfelelően előmelegített sütő. A ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek