hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Lencsesaláta fürjtojással és sáfrányos körtével

A sonka és a tojás elmaradhatatlan a húsvéti menüből, persze variálhatóságuknak köszönhetően máskor is sikerrel bevethetők ezek az alapanyagok.
 

Lencsesaláta 

20 dkg beluga lencse, 1 körte, 1 l zöld-ségalaplé, 20 ml olívaolaj, 10 ml fehér balzsamecet, 1 csokor petrezselyem

A lencsét zölségalaplében megfőzzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott körtét. Összekeverjük olajjal és az ecettel, végül a petrezselyemmel. Tálalásig szobahőmérsékleten tartjuk.

Marinált hagymák 

20 dkg mogyoróhagyma, 1 dl céklalé, 1 dl vörösbor, 3 szál kakukkfű, 0,3 dl ecet, 1 dl víz, 1 csipet sáfránypor, 3 csillagánizs, só, cukor

A hagymákat héjastól 200 fokon 3 percig sütjük, majd megpucoljuk. A céklaléből, valamint a vörösbor, a kakukkfű és az ecet feléből redukciót főzünk. Ízesítjük, még langyosan ráöntjük a hagymára, majd levákumozzuk. Összefőzzük a vizet, a sáfrányt, a csillagánizst és a maradék ecetet, hagyjuk kihűlni, és levákumozva egy éjszakára félretesszük.

Póréhagymamártás

3 dkg vaj, 1 póréhagyma, 1 közepes burgonya, 1 dl fehérbor, 2 dl alaplé, 2 dl tejszín, só, bors

A vajon lepirítjuk a feldarabolt póréhagymát és a burgonyát, felöntjük fehérborral, és teljesen visszaredukáljuk. Hozzáadjuk az alaplevet és a tejszínt, majd puhára főzzük. Turmixoljuk, átszűrjük, és ha szükséges, ízesítjük.

Lágy fürjtojás 

A 4 fürjtojást forrásban lévő vízben 2 percig hőkezeljük, majd jeges vízben lehűtjük.

Sonkachips 

5 dkg prosciutto sonkát két szilikonlap közé terítve 180 fokon 10 percig sütünk.

Sáfrányos körte 

2 csillagánizs, 0,5 dl fehérbor, 0,1 dl rizsecet, 10 g méz, 1 csilipaprika, 1 dl körtelé, 1 körte

A körte kivételével összekeverjük a hozzávalókat és lehűtjük. A körtét megpucoljuk, és golyókat kanalazunk ki belőle. Ráöntjük a leszűrt páclevet, és egy éjszakán át pácoljuk.

Tálaláskor a lágy fürjtojás és a sonkachips lesz a saláta koronája.

2017022106427_OK.jpg

Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Receptek
Csomboros káposztaleves préselt csülökkel
Káposztaleves 50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta,  3 szál friss csombor, 2 ...

Receptek
Ravioli hibiszkuszmártásban
A szemnek gyönyörűség, a léleknek felüdülés a virág. De ne feledkezzünk el az ízlelőbimbókról sem, hiszen a természet bőkezűen megajándékozott ...

Receptek
Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével
A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb ...

Receptek
Fenséges spárga
Hazánk több száz hektáros ültetvényeivel már-már „spárganagyhatalom”. Habár a földekről a termés java része még mindig nem a hazai konyhákba kerül, ...

Receptek
Téltemető fogások
A farsangi báli szezon elmaradhatatlan része a jó hangulatot megalapozó, komplett menüsor. Igazi különlegesség erre az alkalomra a saját pácolású ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek