Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Lencsesaláta fürjtojással és sáfrányos körtével

A sonka és a tojás elmaradhatatlan a húsvéti menüből, persze variálhatóságuknak köszönhetően máskor is sikerrel bevethetők ezek az alapanyagok.
 

Lencsesaláta 

20 dkg beluga lencse, 1 körte, 1 l zöld-ségalaplé, 20 ml olívaolaj, 10 ml fehér balzsamecet, 1 csokor petrezselyem

A lencsét zölségalaplében megfőzzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott körtét. Összekeverjük olajjal és az ecettel, végül a petrezselyemmel. Tálalásig szobahőmérsékleten tartjuk.

Marinált hagymák 

20 dkg mogyoróhagyma, 1 dl céklalé, 1 dl vörösbor, 3 szál kakukkfű, 0,3 dl ecet, 1 dl víz, 1 csipet sáfránypor, 3 csillagánizs, só, cukor

A hagymákat héjastól 200 fokon 3 percig sütjük, majd megpucoljuk. A céklaléből, valamint a vörösbor, a kakukkfű és az ecet feléből redukciót főzünk. Ízesítjük, még langyosan ráöntjük a hagymára, majd levákumozzuk. Összefőzzük a vizet, a sáfrányt, a csillagánizst és a maradék ecetet, hagyjuk kihűlni, és levákumozva egy éjszakára félretesszük.

Póréhagymamártás

3 dkg vaj, 1 póréhagyma, 1 közepes burgonya, 1 dl fehérbor, 2 dl alaplé, 2 dl tejszín, só, bors

A vajon lepirítjuk a feldarabolt póréhagymát és a burgonyát, felöntjük fehérborral, és teljesen visszaredukáljuk. Hozzáadjuk az alaplevet és a tejszínt, majd puhára főzzük. Turmixoljuk, átszűrjük, és ha szükséges, ízesítjük.

Lágy fürjtojás 

A 4 fürjtojást forrásban lévő vízben 2 percig hőkezeljük, majd jeges vízben lehűtjük.

Sonkachips 

5 dkg prosciutto sonkát két szilikonlap közé terítve 180 fokon 10 percig sütünk.

Sáfrányos körte 

2 csillagánizs, 0,5 dl fehérbor, 0,1 dl rizsecet, 10 g méz, 1 csilipaprika, 1 dl körtelé, 1 körte

A körte kivételével összekeverjük a hozzávalókat és lehűtjük. A körtét megpucoljuk, és golyókat kanalazunk ki belőle. Ráöntjük a leszűrt páclevet, és egy éjszakán át pácoljuk.

Tálaláskor a lágy fürjtojás és a sonkachips lesz a saláta koronája.

2017022106427_OK.jpg

Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Csomboros káposztaleves préselt csülökkel
Káposztaleves 50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta,  3 szál friss csombor, 2 ...

Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...

Receptek
Krémek és mártogatósok házilag
Ha a barátaim beugranak estefelé, nyitunk egy üveg bort és kibeszéljük az elmúlt hetek eseményeit. A bor mellé valami csipegetnivaló is illik, és a ...

Receptek
Szőlő és dió mousse mandulás morzsával
Itt egy pompás finomság receptje!

Receptek
Mákos guba pezsgőhabbal
Készíts mákos desszertet az ünnepekre!

Receptek
Ratatouille, a francia lecsó
A lecsó padlizsánnal és cukkinivel feltuningolva is nagyszerű étel. Készítsd el a receptet te is!







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek