hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Habart tojás kacsamellsonkával és gerslivel

Tedd különlegessé a húsvétot ínycsiklandó és izgalmas fogásokkal!

Habart tojás  300 g tojás, 100 g tejszín, 100 g vaj, só, bors Habüstben összekeverjük a tojást és a tejszínt. 90 Celsius-fokos vízgőz felett addig melegítjük, amíg elkezd sűrűsödni. (Ideális esetben ez 80 Celsius-fok). Ha besűrűsödött, félrehúzzuk és apránként elkeverjük benne a hideg vajkockákat habverő segítségével. Sóval, borssal fűszerezzük. Sűrű szitán átnyomjuk, majd habszifonba töltjük. Tálalásig szobahőmérsékleten tároljuk.

Puffasztott gersli 200 g gersli, víz, só A gerslit alaposan átmossuk, majd lefedve sós vízben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, és szilikonlapra vagy sütőpapírra terítve 120 Celsiusfokon 1-1,5 órán keresztül szárítjuk. 150 Celsius-fokos olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, és ízlés szerint sózzuk. (Ha ruganyos a gersli állaga, akkor még szárítani kell, ha nem fúvódnak fel a szemek, akkor pedig túlszáradtak.)

Fekete kel fűszeres vajban 4-5 feketekel-levél, fokhagyma, kakukkfű, vaj A kelleveleket 5 centiméteres darabokra vágjuk. Lobogó sós vízben forrázzuk pár másodpercig, majd fokhagymás, kakukkfüves vajban átforgatjuk. Tálaláskor vékonyra szeletelt kacsamellsonkával, kellevelekkel és gerslivel vesszük körül a szifonból kinyomott habart tojást. Izgalmas textúrát ad hozzá a sült pörc.

2018012408117.jpg

RECEPT: CSERTŐ RICHÁRD FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráció
Húsvéti színjáték
A tojás energikus sárga-fehér színpárosa olyan életvidám, hogy a tavasz érkezését hirdető húsvét közeledtével minket is megihletett. ...

Hírek
Megjelent az áprilisi OTTHON!
Milyen lehet egy valódi, a pincétől a padlásig autentikusan bebútorozott, ódon hangulatú kastélyban nyaralni? Vagy akár ott élni?

Inspiráció
Húsvét természetesen
A húsvét a tavaszvárás ünnepe is, így szinte magától értetődik, hogy a környezetünkben, akár a saját kertünkben megtalálható apróságokkal dekoráljuk ...

Inspiráció
Teríték ötletek húsvétra
A húsvét egyik fénypontja a közös reggeli. Add meg a módját, szerezz inspirációt hozzá nálunk. 

Receptek
Lágytojás-fészek zöldalmaraguval
Újítsd meg a húsvéti menüt, próbáld ki Puskás csaba sous chef receptjét. 

Inspiráció
Tavaszi megújulás
A húsvét a megújulás és az újjászületés ünnepe is, ezért évről évre kedvedre áthangolhatod otthonod a saját ízlésednek ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek