hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Ravioli hibiszkuszmártásban

A szemnek gyönyörűség, a léleknek felüdülés a virág. De ne feledkezzünk el az ízlelőbimbókról sem, hiszen a természet bőkezűen megajándékozott bennünket ehető virágokkal.

Házi raviolikorong 0,5 kg liszt, 6 tojás, 4 ek. víz, 2 g sáfrány A lisztből és a tojásból sáfrányos vízzel gyúrt tésztát készítünk. Ehhez négy evőkanál vízben kifőzzük a sáfrányt, és ezzel a folyadékkal dolgozunk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kör alakúra formázva frissen kifőzzük.

Gerslisaláta 3 salotta hagyma, 10 dkg gersli, 5 dl alaplé, 1 sárgarépa, 1 cs. újhagyma, 1 cs. snidling, 5 dkg parmezán sajt, olaj, 10 dkg vaj A salotta hagymát finomra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a gerslit és zöldség alaplével vagy húslevessel felöntve megfőzzük. A kis kockákra vágott sárgarépát blansírozzuk – esetleg vajban megpároljuk–, majd a felaprított újhagymával és snidlinggel együtt a gerslihez keverjük. Frissen reszelt parmezánnal ízesítjük.

Hibiszkuszmártás 1 ek. hibiszkusz tea, 4 dl alaplé A szárított hibiszkuszvirágot leforrázzuk zöldség alaplével vagy húslevessel, ezáltal gyönyörű szép és illatos piros mártást kapunk.

Bodzazselé 1 dl bodzaszörp, 1 dl víz, 1 lime, 1 g xantán gumi A bodzaszörpöt felöntjük vízzel, belefacsarjuk a lime levét, belereszeljük a héját, és felfőzzük. Amikor felforrt, hozzákeverjük a xantán gumit, majd pürésítjük, leszűrjük és tálalásig a hűtőben tároljuk. Szervírozáshoz egy tálalógyűrű közepébe helyezzük a gerslisalátát, majd a tetejét befedjük füstölt pisztrángfilékkel. Ráhelyezzük a sajtszerűen kilyukasztott friss házi tésztakorongot, köréöntjük a mártást. Bodzazselével és borágóvirágokkal díszítjük.

2018040512685_OK.jpg

RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS  FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Szürkeharcsa halászlé
A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ...

Receptek
Savanyított fürjtojás
Készülj a húsvétra különleges fogásokkal!

Receptek
Mangalicaszűz paradicsomsalátával és rántott burgonyával
Mangalicaszűz Adagonként 1 mangalicaszűz, olívaolaj, rozmaring A mangalicaszüzeket lehártyázzuk, majd eltávolítjuk a fejét és ...

Receptek
Fehér paradicsomleves citromfüves mangalicafasírttal
A mangalica húsa finoman márványozott, szinte szétolvad a szájban, mára felkerült a világ legjobb éttermeinek az étlapjára. Sertés ez, a ...

Receptek
Húsvét két személyre
A tavasz beköszöntével, és különösen az ünnepek alatt természetes, hogy minél több időt szeretnél a szabadban, és kevesebbet a konyhában tölteni. Nem ...

Receptek
Pácolt gombasaláta magvas ropogóssal
Jóllehet máig a csiperke számít a legnépszerűbb fajtának, merj kísérletezni. Csiperkéből van például barna is, aminek intenzívebb, enyhén dióra ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek