hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Ravioli hibiszkuszmártásban

A szemnek gyönyörűség, a léleknek felüdülés a virág. De ne feledkezzünk el az ízlelőbimbókról sem, hiszen a természet bőkezűen megajándékozott bennünket ehető virágokkal.

Házi raviolikorong 0,5 kg liszt, 6 tojás, 4 ek. víz, 2 g sáfrány A lisztből és a tojásból sáfrányos vízzel gyúrt tésztát készítünk. Ehhez négy evőkanál vízben kifőzzük a sáfrányt, és ezzel a folyadékkal dolgozunk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kör alakúra formázva frissen kifőzzük.

Gerslisaláta 3 salotta hagyma, 10 dkg gersli, 5 dl alaplé, 1 sárgarépa, 1 cs. újhagyma, 1 cs. snidling, 5 dkg parmezán sajt, olaj, 10 dkg vaj A salotta hagymát finomra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a gerslit és zöldség alaplével vagy húslevessel felöntve megfőzzük. A kis kockákra vágott sárgarépát blansírozzuk – esetleg vajban megpároljuk–, majd a felaprított újhagymával és snidlinggel együtt a gerslihez keverjük. Frissen reszelt parmezánnal ízesítjük.

Hibiszkuszmártás 1 ek. hibiszkusz tea, 4 dl alaplé A szárított hibiszkuszvirágot leforrázzuk zöldség alaplével vagy húslevessel, ezáltal gyönyörű szép és illatos piros mártást kapunk.

Bodzazselé 1 dl bodzaszörp, 1 dl víz, 1 lime, 1 g xantán gumi A bodzaszörpöt felöntjük vízzel, belefacsarjuk a lime levét, belereszeljük a héját, és felfőzzük. Amikor felforrt, hozzákeverjük a xantán gumit, majd pürésítjük, leszűrjük és tálalásig a hűtőben tároljuk. Szervírozáshoz egy tálalógyűrű közepébe helyezzük a gerslisalátát, majd a tetejét befedjük füstölt pisztrángfilékkel. Ráhelyezzük a sajtszerűen kilyukasztott friss házi tésztakorongot, köréöntjük a mártást. Bodzazselével és borágóvirágokkal díszítjük.

2018040512685_OK.jpg

RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS  FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Édes élet áfonyával, szederrel, ribizlivel
A reggeli piacozás számomra egy kicsit olyan, mint a kincskeresés. Ilyenkor júliusban bogyós gyümölcsökre vadászom, amelyek a gyerekkorom ízeit ...

Receptek
Sáfrányos kecsegehúsleves
A halnak bőven elég kétszer vízben úsznia: egyszer a folyóban, egyszer pedig a bográcsban. Harmadszor már borban ildomos úsztatni.

Receptek
Krémek és mártogatósok házilag
Ha a barátaim beugranak estefelé, nyitunk egy üveg bort és kibeszéljük az elmúlt hetek eseményeit. A bor mellé valami csipegetnivaló is illik, és a ...

Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, ...

Receptek
Szőlő és dió mousse mandulás morzsával
Itt egy pompás finomság receptje!

Receptek
Csomboros káposztaleves préselt csülökkel
Káposztaleves 50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta,  3 szál friss csombor, 2 ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek