Vajban sült kagyló Szent Jakab kagyló, rózsabors, só, vaj
A kagylókat megtisztítjuk, rózsaborssal és sóval ízesítjük. Habzó vajban megsütjük. Ha szívesen kísérletezünk, akkor sütés előtt szárítottvirág-keverékben is megforgathatjuk a kagylókat. Karalábépüré 2 karalábé, 0,1 kg vaj, 2 dl tej, só A karalábét egyforma méretűre daraboljuk, vajban és tejben egy csipet sóval puhára pároljuk, majd pürésítjük.
Rebarbaraszalag 2 rebarbara, 4 cl balzsamecet, 2 narancs leve, 1 ek. cukor, hársfavirág-kivonat
Megtisztítjuk a rebarbarát, majd zöldséghámozóval vékony szalagokat vágunk. Balzsamecettel, narancslével és cukorral marináljuk, majd ízlés szerint hozzáadhatunk hársfavirág-kivonatot.
Szervírozáshoz a tányér közepére helyezzük a karalábépürét, a marinált rebarbarát és a habzó vajban sült kagylót. Extra látványról a lime-lével és citrommal ízesített vattacukor gondoskodik. Néhány édeskés ízű, hófehér jázminvirág finom parfümös illattal lengi körül a tányért.
RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat