hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Adventi finomságok húsz perc alatt

Hideg téli vasárnapok, amiket jó felmelegíteni egy kis meghittséggel: sütik, némi forró ital, a gyertyák fényei, barátok vagy család, a lényeg, hogy együtt legyünk. Az adventi időszak szép, és nemcsak azért, mert az ünnepi várakozást jelenti, hanem mert a miénk lehet, a maga békéjével együtt. Ajándékozd meg magad egy-egy nyugodt órával, vendégeidet meg néhány finom falattal. Mindkettőben segítünk.

Forró ital: Málnás teaflip
A málnateát leforrázzuk másfél deci forró vízzel, hagyjuk benne 10 percig, majd szűrjük rá 4-5 szem málnára. Megteszi a mirelitmálna is, hiszen az ebben az időszakban kapható gyümölcs már nem az igazi, s fagyasztott társában azért még benne van a nyár íze. Adjunk hozzá pár cent málnás Finnlandiát, és fedjük be az egészet tejszínhabbal. Tekintettel a gyerekekre, természetesen elkészíthető alkoholmentes változatban is, esetleg kicsit több málnával.



Adventi gyümölcskoszorú aszalt gyümölcsökből
Hideg őszi és téli napokon a napfényesebb időt az aszalt gyümölcsökkel idézhetjük fel. Mostanában egyre merészebben használják őket a konyhákban, bár mi most egy hagyományosabb receptúrával ismerkedünk meg.



Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen, ízlésünk szerint), 4 dl rumos tea, 20 dkg dió, 8 tojás, 40 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 40 dkg liszt, 40 dkg vaj, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó sütőpor, 4 evőkanál rum 1.
Az aszalt gyümölcsöket előző este feldaraboljuk, rumos teába áztatjuk.
Habosra verjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, utána ugyanezt tesszük a tojássárgájával és a cukorral.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mézet és a vajat, majd lapátkanállal óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből készült hab felét. Ehhez keverjük a sütőporral vegyített lisztet.
Most jöhet a hab másik fele, a kevés lisztben átforgatott aszalt gyümölcsök, a dió és a rum.
A koszorú alakú formát kivajazzuk, beletöltjük a tésztánkat, és előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.

Ünnepi nyalánkság
E desszert elkészítésekor a gyerekek is próbára tehetik magukat. Tésztát nyújthatnak, különböző kiszúrókkal formázhatják, és a kész süteményt összetapaszthatják a töltelékkel. Nincs is ennél jobb családi móka!



Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg liszt, 3 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 1 evőkanál víz
Az alkotóelemeket alaposan összegyúrjuk. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és jöhet a formázás: csillag, fenyőfa, holdacska és egyéb alakú kiszúróval. Előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Én a vörösáfonya lekvár és baracklekvár keverékét ajánlom. Ezután lehet ragasztgatni a tésztákat.

Aszalt gyümölcsös diós golyó
Praktikus, gyorsan elkészül, és a konyha sem szenved maradandó károkat.
 


Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg aszalt gyümölcs (barack, áfonya, kevés szilva), 10 dkg dióbél, 15 dkg cukor, 2 evőkanál narancslikőr, csipet szerecsendió
Az összetevőket turmixgépben kézzel formázhatóvá aprítjuk. Vajas kézzel golyókat formázunk. Cukorba forgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük

Vadas Judit cikkéből, Receptek: Csaba Miklós, Fotó: Darabos György, Styling: Kapolka Ágnes

 


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Sült saláta
Készíts egészséges, vitaminbomba salátát friss zöldségekből!

Receptek
Céklarizottó
A világ legkedveltebb előétele, főétele, desszertje, sokak számára egyszerűen a napi betevő: a rizs. Ismerünk hosszú szemű, pergő fajtát, nagyra ...

Receptek
Szürkeharcsa halászlé
A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ...

Receptek
Ratatouille, a francia lecsó
A lecsó padlizsánnal és cukkinivel feltuningolva is nagyszerű étel. Készítsd el a receptet te is!

Receptek
Vendégváró finomságok
Itt az idő, hogy újból átadd magad a mikulásvárás örömének: rendezz a télapó tiszteletére partit, és hívj meg mindenkit, aki kedves a szívednek. ...

Receptek
Mangalicaszűz csomboros rösztivel, kucsmagombával
Készítsd el ezt a pompás, ízletes receptet!







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek