Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Ünnepi vacsora másképp

Nem kell feltétlenül száműznöd a halat és a pulykát, ha szeretnéd megújítani a karácsonyi menüt. Két profi séf, Tamás és Zoltán trendi fogásokat készített nekünk, hagyományos alapanyagokból. A mesésen könnyű máktorta és a karamellás diótorta pedig igazán megfontolandó a megszokott bejgli helyett.
HALTEJES RAVIOLI HALÁSZLÉSŰRÍTMÉNYBEN

Hozzávalók 4 személyre a tésztához: 14 dkg liszt, 1 tojás, 1 tojássárgája, liszt a nyújtáshoz. Töltelék: 15 dkg haltej (ponty).
Halászlésűrítmény: 2 pontyfej kopoltyú nélkül, 50 dkg pontycsont uszony nélkül, 15 dkg vöröshagyma szeletelve, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 dkg édes-nemes paprika, tengeri só.
A halászlé hozzávalóit másfél órán át főzzük, só és fűszerpaprika nélkül. Begyúrjuk a tésztát, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább egy órára. Megsózzuk a pontytejet. Leszűrjük a halászlevet, majd visszatesszük a tűzre, és 3-4 dl-nyire forraljuk. A pontytejet 3 perc alatt megfőzzük a halászlében, kiszedjük, lecsepegtetjük. Megsózzuk a halászlésűrítményt, és rászórjuk a fűszerpaprikát. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és 8, tenyérnyi korongot szúrunk ki belőle. Széleiket tojásfehérjével bekenjük, középre helyezzük a haltejet, és egy másik tésztakoronggal befedjük. A széleket gondosan összenyomkodjuk, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Tálaláskor tányérba szedünk a sűrítményből, majd középre tesszük a kifőtt raviolit. Végül csípőspaprika-karikával díszítjük.
 



MÁKTORTA
Hozzávalók egy 28 cm-es tortához: 25 dkg darált mák, 6 tojás, 15 dkg vaj, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 1 kk. őrölt fahéj, 15 dkg cukor, 1⁄2 vaníliarúd, só.
A tojássárgákat felhabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a vajat, a vaníliával felfőzött tejet, a darált mákot és a citromhéjat. Az egészet elkeverjük, a kemény habbá felvert tojásfehérjét beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett formába öntve, 140 fokon 70-80 percig sütjük.
 



Albert Zsuzsa cikkéből Fotó: Csíkszentmihályi Márton Styling: Rövid Zsuzsa Receptek: Jenei Tamás és Magos Zoltán Helyszín: Capriccio Lakásétterem

 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Étkezők és konyhák
Ötletes tárolók a konyhában
Talán nem is gondolnánk, hogy némi leleménnyel többszörösére növelhetjük a rendelkezésre álló helyet. Sőt, ha ügyesek vagyunk egyéni jelleget is ...

Inspiráló helyiségek
Járatlan utakon
Mónika és Attila korábban egy Dabas környéki telken álló faházban éltek faragott, masszív, erdélyi fenyőbútorok között. Idővel azonban valami egészen ...

Inspiráló helyiségek
4 ötlet az összenyitott terek otthonossá tételére
Nemcsak az okozhat fejtörést egy lakás berendezésekor, hogyan nyerhetünk minél több teret a rendelkezésre álló, általában kevésnek érzett ...

Inspiráló helyiségek
Kincses sziget
Gyerekkori álmát váltotta valóra az építész, amikor rátalált a romos területre, ahol berendezhette otthonát Budapest egyik rejtett kincse, a Gül Baba ...

Átalakítás
Stílusosan a válság ellen
Mielőtt kiválasztjuk az áhított háztartási eszközt, nem árt több dolgot is mérlegelnünk: elsősorban az áram- és vízfogyasztást, a tetszetős formát és ...

Dekor
Így neveld a növényedet
Közismert tény, hogy miért fontos, hogy növényeket neveljünk a lakásban, amik megkötik a széndioxidot és növelik az oxigénszintet. De mit lehet ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek