hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Mexikói kóstoló

Ha késik a jó idő, készíts tüzes mexikói ételeket, hogy ízkavalkádjuk forró, napsütötte tájakra repítsen. A vacsorára tálalt, tejszíntől bársonyos csilis kukoricaleves pillanatok alatt elsöpri a napi fáradtságot. Igazi átváltozó művész a mexikói tortilla, amelyet sokféle néven, változatos formában és különböző töltelékkel kínálnak – talán már tudod is, melyik a te kedvenced. Ha pedig nagyobb társaságot akarsz megvendégelni, jól jöhet egy rendes adag kukoricás-babos egytálétel.

TORTILLÁK

Változatos töltelékekkel gazdagított tortillákból (a készen kapható tortillalapokat csak fel kell melegítened) percek alatt tálalhatsz igazi bőségtálat.


Fetás, sajttal sütve: 25-25 dkg fetát és túrót keverj össze két kanál tejföllel. Friss, felaprított bazsalikom, koriander, petrezselyemzöld és zúzott fokhagyma ízesíti a krémet. Töltsd a tortillába, hintsd meg reszelt sajttal a tetejét, és süsd, amíg megpirul.

Enchilada zöldségraguval: sokféle zöldséget vágj csíkokra, és kevés zsiradékon só, bors, zúzott fokhagyma, bazsalikom, oregánó, majoránna, római kömény hoz¬záadásával pirítsd meg. Egy másik serpenyőben piríts le 15 dkg, csíkokra vágott csirkemellfilét erős tűzön sóval, borssal. A zöldségragut és a csirkecsíkokat töltsd a tortillába, és tekerd fel.

Quesadilla korianderes harcsaraguval: piríts le 5 dkg, csíkokra vágott bacont egy fej felaprított hagymával, pár cikk gombával, és 25 dkg, kockákra vágott, nyúzott afrikai harcsafilével. Fűszerezésnek sót, borsot, koriandert és majoránnát használj. Ha a halhús már puha, tegyél bele egy apró kockákra vágott paradicsomot, egy friss citrom levét és kevés porcukrot. Párold még 5 percig. Tedd két tortillalap közé, és teflonserpenyőben mindkét oldalát süsd aranysárgára, cikkekre vágva kínáld.

Burrito fűszeres marharaguval: egy fej finomra vágott hagymát piríts meg. Adj hozzá 25 dkg, kicsi kockákra vágott marhalábszárat, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt párold, többször önts rá kevés vizet, amíg megpuhul. Ízesítésére sót, borsot, római köményt használj. Végül csilipaprikát adj hozzá. Tortillába töltve tálald, a tetejére kanalazz csiliszószt.

Albert Zsuzsa cikkéből Fotó: Csíkszetmihályi Márton Helyszín: Palapa Mexikói Étterem, www.palapa.hu Séf: Gecse Tibor



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Szirmok és csillagok
A januári fagyban jobbára csak jégvirágok nyílnak. Talán ezért is olyan fontos, hogy a téllel dacolva mégis élővirág díszítse az asztalod. A fagyöngy ...

Inspiráló helyiségek
5 tipp a keleties hangulat megteremtéséhez
Modern és különleges otthont akartak létrehozni. Ezért a házigazdák a minimál bútorokkal megtervezett lakást egzotikus alapanyagokkal, kiegészítőkkel ...

Inspiráló helyiségek
Szerelmesek ünnepére
Sokan fejezik ki érzéseiket egy csokor virággal, vagy éppen egy szál vörös rózsával. Talán azért növekszik a Valentin-nap népszerűsége is, mert ...

Inspiráló helyiségek
Szerencsés esztendőt!
Talán nem ragaszkodsz ahhoz, hogy kismalaccal és kéményseprővel köszöntsd az új évet, de egy ilyen formás virágdíszt biztosan szívesen látnál ...









Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek