hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Húsvét két személyre

A tavasz beköszöntével, és különösen az ünnepek alatt természetes, hogy minél több időt szeretnél a szabadban, és kevesebbet a konyhában tölteni. Nem is kell erről lemondanod, mert most öt olyan receptet ajánlunk, amelyekkel alig félóra alatt tápláló, frissítő és ünnepélyes, alkalomhoz illő fogásokat készíthetsz minden nap.

KECSKESAJTOS OMLETT
Hozzávalók 2 személyre: 2 ek. olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kisebb cukkini szalagokra szeletelve, 4 tojás, só, 1 ek. aprított snidling vagy petrezselyem, 10 dkg kecskesajt
Az olaj felét forrósítsd fel serpenyőben, és párold üvegesre az összevágott hagymát. Add hozzá a cukkinit, és 3-4 percig kevergetve pirítsd össze a hagymával. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd, amíg kivilágosodik, és szórd bele a zöldfűszereket. A fehérjéből csipet sóval verj habot, és forgasd a sárgájához. Ebből a masszából egy másik serpenyőben, a maradék olajon süss két le pényt. Forrón tedd tányérra, oszd el a párolt zöldséget és hagymát az omletteken, morzsold el rajtuk a kecskesajtot, hajtsd félbe. Rögtön tálald, ne hagyd kihűlni!


BÁRÁNYBORDA BULGURRAL
Hozzávalók 2 személyre: 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. citromlé, 0,5 dl olívaolaj, 4 bárányborda, só, bors, 5 dkg bulgur, 1 kis fej vöröshagy¬ma, 1⁄2 uborka, 2 paradicsom, 2 ek. felaprított, friss mentalevél
Keverd össze az átpréselt fokhagymát 1-1 kávéskanál olajjal és citrom¬lével, majd ezzel a páccal kend be a húst, így pihentesd legalább 15 percig. A bulgurt öntsd le annyi forró vízzel, ami jól ellepi, és hagyd, hogy felszívja a vizet. Mozgasd át villával, és keverd bele a többi olajat a citromlével. A kockákra vágott hagymát, uborkát és paradicsomot is keverd bele, végül a mentát is add hozzá, ízlés szerint sózd, borsozd. Amíg összeérnek a salátában az ízek, elkészül a bárányborda. Vedd a pácolt húst, és süsd mindkét oldalát egy-két percig. Tálaláskor kínáld a bulgurral, és díszítsd mentalevélkékkel.
 



Albert Zsuzsa cikkéből Fotó: PuzzlePix
 



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Receptek
Kápia, tv, kaliforniai paprika
A lecsót, a töltött vagy grillezett paprikát nyári ételnek tartjuk, pedig a finom szabadföldi paprika szezonja szeptemberben tetőzik. Jöhet a ...

Receptek
Mexikói kóstoló
Ha késik a jó idő, készíts tüzes mexikói ételeket, hogy ízkavalkádjuk forró, napsütötte tájakra repítsen. A vacsorára tálalt, tejszíntől bársonyos ...

Receptek
Tök és cékla, a nyerő páros
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Ünnepi vacsora másképp
Nem kell feltétlenül száműznöd a halat és a pulykát, ha szeretnéd megújítani a karácsonyi menüt. Két profi séf, Tamás és Zoltán trendi fogásokat ...

Receptek
Spárgás csirkemell parajos burgonyafőzelékkel
Spárgás csirkemell 4 csirkemellfilé (kb. 60 dkg), 12 leforrázott zöld spárga, olaj, só, bors A megformázott csirkemellet felszúrjuk és ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek