Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Húsvét két személyre

A tavasz beköszöntével, és különösen az ünnepek alatt természetes, hogy minél több időt szeretnél a szabadban, és kevesebbet a konyhában tölteni. Nem is kell erről lemondanod, mert most öt olyan receptet ajánlunk, amelyekkel alig félóra alatt tápláló, frissítő és ünnepélyes, alkalomhoz illő fogásokat készíthetsz minden nap.

KECSKESAJTOS OMLETT
Hozzávalók 2 személyre: 2 ek. olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kisebb cukkini szalagokra szeletelve, 4 tojás, só, 1 ek. aprított snidling vagy petrezselyem, 10 dkg kecskesajt
Az olaj felét forrósítsd fel serpenyőben, és párold üvegesre az összevágott hagymát. Add hozzá a cukkinit, és 3-4 percig kevergetve pirítsd össze a hagymával. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd, amíg kivilágosodik, és szórd bele a zöldfűszereket. A fehérjéből csipet sóval verj habot, és forgasd a sárgájához. Ebből a masszából egy másik serpenyőben, a maradék olajon süss két le pényt. Forrón tedd tányérra, oszd el a párolt zöldséget és hagymát az omletteken, morzsold el rajtuk a kecskesajtot, hajtsd félbe. Rögtön tálald, ne hagyd kihűlni!


BÁRÁNYBORDA BULGURRAL
Hozzávalók 2 személyre: 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. citromlé, 0,5 dl olívaolaj, 4 bárányborda, só, bors, 5 dkg bulgur, 1 kis fej vöröshagy¬ma, 1⁄2 uborka, 2 paradicsom, 2 ek. felaprított, friss mentalevél
Keverd össze az átpréselt fokhagymát 1-1 kávéskanál olajjal és citrom¬lével, majd ezzel a páccal kend be a húst, így pihentesd legalább 15 percig. A bulgurt öntsd le annyi forró vízzel, ami jól ellepi, és hagyd, hogy felszívja a vizet. Mozgasd át villával, és keverd bele a többi olajat a citromlével. A kockákra vágott hagymát, uborkát és paradicsomot is keverd bele, végül a mentát is add hozzá, ízlés szerint sózd, borsozd. Amíg összeérnek a salátában az ízek, elkészül a bárányborda. Vedd a pácolt húst, és süsd mindkét oldalát egy-két percig. Tálaláskor kínáld a bulgurral, és díszítsd mentalevélkékkel.
 



Albert Zsuzsa cikkéből Fotó: PuzzlePix
 



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...

Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, ...

Receptek
Hátszín füstölt gombával és pirított retekkel
Szinte érezni az eső áztatta föld és az avar illatát a konyhában – erre csakis az erdei gombák képesek, és akkor még nem is bolondítottuk meg az ...

Receptek
Krémek és mártogatósok házilag
Ha a barátaim beugranak estefelé, nyitunk egy üveg bort és kibeszéljük az elmúlt hetek eseményeit. A bor mellé valami csipegetnivaló is illik, és a ...

Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan ...

Receptek
Báránygerinc sóban sült céklasalátával és salsa verdével
A top BBQ húsféléknek tartott sertés- és marhahúson kívül a csontos báránygerinccel is érdemes megpróbálkozni. Nem kell filézni, csak a húsosabb ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek