hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Belvárosi idill

A budapesti belváros nem éppen a csendről és a nyugalomról szól. Kivételes szerencse és kitartás kell ahhoz, hogy mégis megtaláljuk azt a lakást, ami tökéletesen pihentető és az egész család igényeinek megfelel – Kingáéknak sikerült.

A dübörgő forgalomtól és szirénázó mentőautóktól zajos Kossuth Lajos utca neve nem igazán cseng jól a lakást keresők körében. Az utca hallatán a legtöbben érdektelenül teszik le a telefont, el sem mennek megnézni az ingatlant. Az árak rohamos emelkedése és a kínálat szűkülése azonban megváltoztatta a hozzáállást, manapság a kevésbé keresett belvárosi lakások is rohamtempóban kelnek el. Noémi sem volt tele várakozással, amikor kollégista nagylánya megmutatta neki az említett utcához tartozó hirdetést. Kingának azonban olyannyira elege volt már a bentlakásos életmódból, hogy ő lett a budapesti lakásvásárlás legfőbb mozgatórugója. A fiatal lány ugyanis két éve került a nagyvárosba egy Alföld melletti településről, ahol egy nagy múltú kollégiumban lakott, és itt a fővárosban szerette volna újra egyesíteni a családot. „Erős fenntartásokkal érkeztem a helyszínre, és egyáltalán nem gondoltam arra, hogy ez lehet az az ingatlan, amit megveszünk. Ki gondolná, hogy egy udvarinak hirdetett lakás mást is jelenthet, mint egy lehangoló körfolyosó látványát?”– meséli Kinga édesanyja.


Galériához klikk a képre!

Bár az ablakok valóban zárt udvarra nyílnak, azon túl egy növényekkel benőtt, elhagyatott épület romantikus hangulatú hátsó homlokzatára néznek, és két hatalmas gesztenyefa tartozik még az idillhez. „Az volt a legnagyobb meglepetés mindannyiunknak, hogy még nyitott ablakok mellett sem hallatszik az utcán hömpölygő autóforgatag” – emlékszik vissza Kinga. Csend, madárcsicsergés és rengeteg napfény – ez meggyőzte az egész családot. „Apukám Svédországban dolgozik, de az interneten keresztül még aznap este megnézhette a lakást, és ő is azonnal igent mondott” – folytatja Kinga. Az átalakítási tervek kapcsán három dolgot kértek a leendő tulajdonosok: legyen színes, fiatalos és praktikus. A kiindulópont a vidám színekben tobzódó tapétacsík lett a nappaliban, később ennek az árnyalataihoz lett igazítva az összes berendezési tárgy.

DSC_7592_retus_ok.jpg

A székek, lerakóasztalok, változatos burkolatok játékos hangulatot teremtettek, a korábbinál átgondoltabb térszervezéssel pedig praktikusabb lett a lakás. Az alig hatvan négyzetméter a valóságban jóval nagyobbnak tűnik, olyannyira, hogy a szülőknek és a gyerekeknek is külön fürdőt, gardróbot sikerült kialakítani a lakás két végében. A három hónapos felújítást követően Noémi kisebbik gyermekével együtt Pestre költözött, Kinga pedig hamarosan otthagyta a kollégiumot, hogy belvárosi otthonukban kezdjenek új és mozgalmas életet, amelyhez az édesapa is csatlakozik, amikor csak teheti.

SZÖVEG: VISNYEI RENÁTA FOTÓ: IMRE BARNABÁS

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Az éden kapuja
Egy árnyas lugas – maga a mennyország. Főleg, ha rózsák illatoznak feletted. A nyitott verandáról csodálni a kertet, vagy csak beleszagolni a zápor ...

Dekor
Kanapé lustáknak
Ki vágyik arra, hogy fegyelmezetten üljön, amikor végre pihenhetne és kényelmesen heverészhetne? Ez a gondolat hívta életre a Shezlongot.

Dekor
Íme a legjobb teakészítő, amit valaha láttál
Ki akar azonnal egy kancsónyi teát készíteni? Íme a bögrére méretezett tökéletes teakészítő, amivel még az időt sem kell kényszeresen ...

Dekor
Kipárnázott falak
Minden lakásnak a javára válik: a Robert Bronwasser tervezte többfunkciós, puha falipanelek idén nyerték el a nemzetközi Innovatív Enteriőr ...

Dekor
Kényelmes és vidám kozmikus bútorok
A Naprendszer és a csillagos ég ihlette azt a kollekciót, ami játékosságával és kényelmes kialakításával hódít. 

Stílusos otthonok
Nemzetközi kapcsolatok
A francia főváros nagyvilági, pezsgő hangulatát idézi Xaviér és Nadin otthona, akik egy évet szántak arra, hogy a régi, polgári lakásban megteremtsék ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek