hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Pasztell harmóniák

Pécs mediterrán hangulatát és a belváros pezsgését Elizáék nem cserélnék el semmi másra, ám amikor az otthonuk kialakítására került sor, visszafogott, nyugodt légkörre és klasszikusan modern berendezésre vágytak.

Több házat megnéztek, és sok lakásban megfordultak, ám még a Mecsek lankáiról eléjük táruló panoráma sem vonzotta Elizáékat annyira, mint Pécs történelemmel átitatott, színes belvárosa. „Megunhatatlanul izgalmas és mindent elérhető közelségbe hoz számunkra a városnak ez a frekventált része. Leendő társasházunkat
már akkor nézegettük, amikor még csak készülőfélben volt. A modern és letisztult épület beleillett az elképzeléseinkbe, az meg már csak ráadás volt, hogy egy kis zöld terület is tartozik hozzá” – emlékszik vissza a kezdetekre Eliza. Mint kiderült, Eliza és Omar a társasház utolsó lakását kötötték le, így gyorsan szembesültek egy újabb kihívással: az idő sürgetésével.

_DSC0605_ok.jpg

Mihamarabb dönteniük kellett egy-két dologról, hogy a kivitelező befejezhesse a munkát a szerkezetkészen megvásárolt lakásban. Ekkoriban csatlakozott hozzájuk Gerőfi J. Petra lakberendező és Krix Melinda, aki látványterveivel segítette a tervezés folyamatát. „Az idő végül mégis nekünk dolgozott, mert Petráék segítségével sokkal gyorsabban haladtunk, még az alaprajzot is átgondoltuk közösen” – mondja Eliza. Ennek köszönhetőek azok a megoldások, amelyektől a fiatal pár igazán praktikusnak és a sajátjának érezheti az otthonát. Lett külön gardróbhelyiség a hálószobában, eltűnt a kis konyhát lezáró fal, a fürdőszobában pedig a zuhanykabin díszévé vált a lépcsőház ívét követő, mozaikkal kirakott falrész. És végül megtalálták a megfelelő burkolatokat is. „A legnagyobb utánajárást ez jelentette, mert azt szerettük volna, hogy ha néhány év múlva bútort cserélünk, akkor se kösse meg a kezünket semmi.” A lakás legnagyobb területére nagyméretű, fényes kerámialapokat fektettek le, amelyek homokszínükkel kellően semlegesek, és mivel padlófűtés van a lakásban, a hőérzet miatt sem tartottak a hidegburkolattól.


Galériához klikk a képre!

Ami pedig a stílust illeti, Elizáék visszafogott színekre, könnyed, mégis izgalmas és otthonos környezetre vágytak. A színpalettáról a barna egészen finom, pasztell tónusait választották, berendezés tekintetében pedig modern darabokat kerestek. „Érdekes módon kettőnk közül Omar a romantikusabb alkat, én a letisztultabb dolgokat kedvelem, de az a kiegyensúlyozottság és elegancia, amit a bézs képvisel, számára is könnyen elfogadható volt. Omarnak tulajdonképpen egyetlen határozott kérése volt, egy saját dolgozószoba.” Az alaphangulatot így a pasztell harmóniája teremti meg a lakásban, amire rájátszanak a finom art deco hatású, modern bútorok a nappaliban. Éppen ezt a klasszikus, mégis mai életérzést keresték – szellős berendezéssel, zsúfoltság nélkül, sok szép részlettel. Utóbbit képviseli a nappali geometrikus tapétája és néhány ezüstösen csillogó kiegészítő is, amelyek szinte szikráznak a napfényben. Fényből is jut bőven a lakásba, hiszen a közösségi tér egyik falát majd kilenc méter hosszan üvegfelület borítja. A négyzetméterektől független nagyvonalúságról és kifinomultságról egyetlen egy helyiségben sem mondtak le – ez teszi igazán különlegessé Elizáék otthonát.

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: VIKMAN ANDRÁS STYLING: HORVÁTH VERA

CÍMKÉK: pasztell romantikus


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Ilyen egy világhírű asztal
Kemény anyagok, finom formák és visszafogott színek. Íme egy igazán jól sikerült asztal, ami már bejárta a világot.

Praktikus ötletek
Mitől lesz romantikus az otthonod?
Nosztalgikus formák, pasztellek és virágminták – ennyi kellene csak a romantikus otthonhoz? Ha nem figyelünk, könnyen giccsbe fordulhat a finom, ...

Dekor
Beton borhűtő kis helyekre
Betonból készült bortartók, amelyek hűtésre is alkalmasak, ráadásul akár a földön vagy a konyhapulton is megállják a helyüket.

Világítás
Világító gombakalapokat a lakásba
Akár egy gyerekszoba bájos kiegészítői lehetnének, de a nappaliban is megállják a helyüket ezek a helyes gombakalapos lámpák.

Inspiráló helyiségek
Vidéki hangulat a nagyvárosban
Ha egy otthon ennyire egyben van, két dolog biztos. Az egyik, hogy tulajdonosa kiforrott egyéniség, a másik, hogy sikerült megtalálnia a maga számára ...

Inspiráló helyiségek
Mindörökké nyár
Egy óbudai kapualjban álltam, a második emelet nyitott lépcsőfordulójában már ligetes kertvárosba képzeltem magam, majd amikor beléptem az ajtón, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek