Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

A békesség szigete

Ha egy házaspár a kétlaki élet mellett dönt, az nem jelenti azt, hogy egyik vagy másik városban le kell mondaniuk a kényelemről. Ezt tükrözi Renáta és Marco budapesti lakása is, amely biztos kikötő az itt töltött hetekben, hónapokban.
 

Egyetemi évei alatt, Németországban ismerkedett meg Renáta párjával, Marcóval. Később aztán együtt kezdtek vállalkozni, és mivel a munkájuk félig Németországhoz, félig Magyarországhoz köti őket, szükség volt itthon is egy otthonra, ahová jó megérkezni.

DSC_1043_OK.jpg

„A belvárosban keresgéltünk, hiszen szeretünk színházba, művészmoziba járni, vagy éppen egy romkocsmában üldögélni a barátainkkal” – meséli Renáta. „Az is szempont volt, hogy a lakás a központi elhelyezkedés ellenére csendes legyen, és ragaszkodtunk egy kis zöld területhez is.” Amikor megnézték az akkor még szerkezetkész lakást, a belső udvarra néző tetőtér-ráépítés és az impozáns tetőterasz minden várakozásukat felülmúlta, azonban a hangulat megteremtésében bizonytalanok voltak. „Üres és túlságosan letisztult tereket semmiképpen nem szerettünk volna, ám Loydl Péter belsőépítész korábbi munkáiban nagyon megragadott minket a téglafalak nyersesége és a fekete acélelemek használata.


Galériához klikk a képre!

Ezeket el tudtuk képzelni a mi otthonunkban is, de nem igazán éreztük, hogyan lehet ezt egyensúlyba hozni meleg, otthonos, akár picit nőiesebb részletekkel.” Tartottak tőle, nehogy túl férfias legyen az összhatás, Péter azonban a loft stílushoz rendelt lágyabb textíliákkal tökéletesen megteremtette a férfi-női egyensúlyt. A világos, széles fapadló mellett a beton, a tégla, a sötét tölgy kontrasztja vonul végig a lakáson, kiegészítve a szinterezett fémmel és a szürke falakkal. Ezekhez az árnyalatokhoz üde színfoltként érkeznek a türkiz és mustársárga kiegészítők, illetve nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy – például a gyönyörűen megmunkált tükrök formájában – a kézműves alaposságú darabok is megjelenjenek a terekben.

DSC_1071_OK.jpg

Mivel Renáta és Marco sokat utaznak, szerettek volna olyan helyeket a lakásban, ahol szem előtt vannak a távoli tájakról hozott emléktárgyak. Ehhez nagyszerű lehetőséget nyújtanak a hosszú lebegőpolcok a nappaliban. És mivel a házigazdák igazi világjárók, a legjobb hotelek kényelméből is hoztak haza magukkal. „A fürdőszoba kétszemélyes zuhanyzója a lakás egyik legkényeztetőbb megoldása” – mondja Marco. Legjobban mégis azt szeretik, hogy budapesti lakásuk egy olyan nyugodt sziget lett, ahol kettesben és vendégekkel körülvéve egyaránt otthon érezhetik magukat.

Szöveg: Ványik Dóra Fotó: Székely Péter

CÍMKÉK:hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Fiatalos elegancia
Anita és Károly azért keresett új otthont, mert tudták, Marcival már szűkössé válna a férj egykori legénylakása. Mivel a baba már úton volt, csupán ...

Praktikus ötletek
Miért nem a legolcsóbb hőszigetelés a legjobb megoldás?
Nézzük a választ a jövőből: ha hőszigetelünk, akkor azt 10-20 évre tesszük, így fontos a minőség és fontos lehet a garancia kérdése is. Sajnos ...

Bútorok
Bocca kanapé
Ma is provokatív és meghökkentő, nem véletlenül a kortárs művészet emblematikus darabja. A hatalmas vörös ajkat a Studio 65 tervezte, épp ötven éve ...

Dekor
Mini üvegház, remekbe szabott zsebkert
A homokóra alakú mini üvegház akár egy zsebben is elfér, praktikusan gondozható, ráadásul többletjelentéssel is bír.

Dekor
Louis Vuitton hamisítványok újrahasznosítva
A spanyol designer nem ismeri a lehetetlen fogalmát. Stílusos bútorok haszontalannak tűnő tárgyakból.

Inspiráló helyiségek
Konstruktivizmus ihlette terek
A minimalista letisztultság és jól átgondolt funkcionalitás egészen egyedi, friss és modern hangulatot teremtett az egykori polgári otthonban. A ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek