hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Hívogató otthon

Debrecen belvárosában, egy társasház tetőterében alakította ki első közös otthonát Emese és Bence. Sok kötöttséghez kellett alkalmazkodniuk, így történetük arra is jó példa, hogyan lehet a szükségből erényt kovácsolni.

A ma már világos és hívogató otthonról nem is gondolnánk, hogy eredetileg több pici iroda működött a falai között. Keresztirányban hatalmas, belógó gerendák szabdalják a teret, ezért a legnagyobb kihívást az jelentette Emese és Bence számára, hogy a ritmus nélküli betonelemeket készen kellett elfogadniuk. „Emiatt okozott nehézséget a nappali kialakítása is, de aztán megbarátkoztunk a gondolattal, hogy egy tartópillér határozza meg a rendelkezésünkre álló helyet” – meséli Emese. 


Galériához klikk a képre!

Ez a tetőtér ráadásul nem tartozott a ma divatos indusztriál-loft kategóriába, ehhez hiányzott a megfelelő belmagasság és a jellemző építészeti anyaghasználat is. Ráadásul az érdekes szerkezeti megoldások rég síkra voltak betonozva, ezért nem lehetett belőlük semmit sem megmutatni. De ez sem törte meg Emeséék lelkesedését: ahová csak lehetett, ablakokat építtettek be, hogy minél több fényt nyerjenek. Számos helyen elcsaltak a szabálytalan formájú terekből, ajtók mögé rejtve azokat, így sok hasznos tárolót nyertek. A pár szívéhez a skandináv stílus áll közel, amit egy kis retróval szerettek volna fűszerezni. A térkialakításokban és a berendezésben Koch Noémi lakberendező volt segítségükre, aki hamar ráérzett Bence és Emese ízlésére. Így született meg a sok faborítású felület, a nappali falának egy részére is felfutó padlóburkolat, és a kiegészítő színként használt fáradt kékeszöld is. Mivel sokféle funkció találkozik egy helyen – az oszlop miatt korlátozott terű nappali, az étkező, a konyha és a dolgozósarok –, ezért óvatosak voltak az anyaghasználattal, nem akartak sokféle burkolatot és technikát keverni.

DSC_5363.jpgRobusztus térhatárolók helyett pedig áttört térelválasztót alkalmaztak: egyet a nappali és az étkező határán, egyet pedig az előszoba és a konyha között. „A térelválasztó polcok ötletét éppen az Otthon magazin egy régebbi számából merítettem” – árulja el Bence. – „Nagyon jó asztalosunk volt. A szokatlan terek és szabálytalan sarkok miatt szükség is volt az egyedi munkára.” A fiatal pár hosszú távra tervezett: olyan stílust és hangulatot szerettek volna megteremteni, ami évek múlva is tetszeni fog mindkettőjüknek. Már két éve laknak itt, és mint mondják, nem érzik azt, hogy frissíteni kellene az otthonukon – kihívás teljesítve.

DSC_5376_OK.jpg

Szöveg: Hoffmann Nóra Fotó: Székely Péter

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Harmonikus eklektika
Egy belvárosi műemlékházban találtunk rá erre a hatalmas belmagasságú saroklakásra, amit lakberendező tulajdonosa a romantika jegyében alakított át ...

Praktikus ötletek
Hova, mekkorát és mennyiért? - klíma a lakásban
Mekkora teljesítményű klímát érdemes venni? Mi befolyásolja a kiválasztást? Hova tegyük a szobában? Mi történik a kültéri egységgel? Hova csöpög a ...

Dekor
Hullámos felületek a fürdőben
Stílusosan a hullámzó vízfelületeket adják vissza a legújabb fürdőszobai bútorok - a kortárs trendeknek megfelelően hófehérben.

Dekor
Az old timerek szerelmeseinek
Ha mindig is vonzottak a régi autók, esetleg az otthonod vagy legalábbis a dolgozószobád vintage stílusban van berendezve, akkor lehet, hogy ezt az ...

Dekor
Gyönyörű kis fürdőszobák
Gyönyörű fürdőszoba-berendezések egy olasz designertől, amelyek a legkisebb fürdőszobákhoz is képesek alkalmazkodni.

Kert, növény
Rózsa, a kert és a terasz királynője
A rózsatövek legjobb helye természetesen a kert, de akinek terasza vagy egy kisebb balkonja van, az is kihozhatja a maximumot a tüskés szépségekből. ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek