hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Otthon eklektikus stílusban

Még a lakberendezők szerint is az egyik legnehezebb feladat eltalálni az eklektika arányait: a régi bútorokat megfelelően vegyíteni a modern darabokkal. Szvetlana mindehhez még az arany ragyogására is vágyott budapesti otthonában.
 

Évek óta külföldön dolgozik Szvetlana, rengeteget van úton, családja pedig részben vidéken él. Ezért szeretett volna egy lakást a fővárosban, ami akkor is biztos kikötő, ha csak a bőröndjét pakolja át, és rögtön utazik tovább, de akár a szeretteit is vendégül láthatja. „Összetartó, nagy család vagyunk, szinte egymást érik a születésnapok, ünnepek” – kezdi Szvetlana. – „Mivel nem szívesen mondok le ezekről az alkalmakról, így arra gondoltam, hogy időnként az én otthonom is lehetne találkozóhely a családtagjaim számára. Ezért is tartottam annyira fontosnak a tágas, levegős tereket, ahol kényelmesen elférünk.”

IMG_1720_OK.jpg
A nagyvonalú átalakítás Vinkovics Zsuzsa lakberendező tervei alapján készült. Az első és leglátványosabb lépés az volt, hogy az étkező és a nappali közös terét két helyiség egybenyitásával megnövelték, és a nagy belmagasságnak köszönhetően egy méretes galéria is helyet kapott itt. A fehér falak, valamint a magasfényű laminált padló pedig még tovább erősíti a kívánt légies hatást. A berendezésnél Szvetlana ragaszkodott néhány régi bútorhoz, ám nem szerette volna, ha az ódon darabok ránehezednének a lakás hangulatára, így modern, izgalmas berendezési tárgyakkal billentették helyre az egyensúlyt. Ez a kis stílusjáték fiatalos lendületet hozott a falak közé. „Mivel Szvetlana sokat van külföldön, a felújítás során gyakran egyeztettem az édesanyjával, Jadrival” – árulja el Vinkovics Zsuzsa. – „Végül már ő maga vadászott régi, felújítandó bútorokra, sőt elvégzett egy bútorfestő tanfolyamot, így Jadri keze munkáját dicséri a nappali kétajtós szekrényének és a galérián elhelyezett fésülködőasztalnak a felújítása is.”


Galériához klikk a képre!

Az aranyat nagyon szereti Szvetlana, de szükség volt olyan kiegészítőkre, textúrákra, amelyek picit ellensúlyozzák a túlzó csillogást. Ezért választotta Zsuzsa az elegáns francia bársonyt, amelynek csodás mélyzöld színe végigvonul a lakáson – megjelenik a nappali függönyén, a fotelen, a madárkás tapétán, a galéria hálórészén és a fürdőszobában is, amely igazi időutazást ígér.

IMG_1744_OK.jpg
Szvetlana itt tényleg úgy érezheti magát néhány bútorra tekintve, mintha visszarepülne az időben, ugyanakkor az enteriőrök a modern, mozgalmas életét éppúgy tükrözik. Pontosan erre a nőies eklektikára vágyott az otthonában, amit a családjával is annyira szeret megosztani.

Szöveg: Ványik Dóra Fotó: Jurassza Zsófia

CÍMKÉK:hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Fûszerkert az ablakban
Van abban valami különleges, ha otthon nevelt fűszernövényekkel ízesítjük ételeinket. Más lesz az aromájuk. Ráadásul üde, zöld szigetet alakíthatunk ...

Dekor
Hajból készült tárgyak
Kissé bizarr, de mindenképp figyelemreméltó kísérletezés az emberi haj felhasználásával készült design kollekció.

Praktikus ötletek
Külföldi ötletek égre néző ablakokkal
Ki gondolná, hogy tetőtéri ablak esetén is beszélhetünk kreativitásról. Azaz túlléphetünk a megszokott sémákon. Nézzünk meg egy linzi társasház ...

Dekor
A legcsinosabb projektor
A projektorok sajátossága, hogy általában nem lehet elrejteni őket, hiszen éppen az a lényeg, hogy a vászonhoz, falhoz képest jó távolságban ...

Inspiráció
Imádnivaló fa lakberendezési kellékek
A természetes hangulatú otthon egyik fő alapanyaga a natúr fa. 

Dekor
DesignEuropa Díjas sport babakocsi
A Milánóban megrendezett DesignEuropa díjátadó ünnepségen két kitűnő formatervet jutalmaztak, köztük egy sport babakocsit. Magyarországot Szőnyi Anna ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek