hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Idilli otthon Tihanyban

Dorottya és családja nem nyaralónak hívják tihanyi házukat, hiszen az év bármely szakában örömmel töltődnek itt fel. De azért is különleges ez a hely, mert sok-sok saját ötlet és kreativitás itatja át a falakat.  

Vannak családok, akiknél évek óta vándorol a balatoni nyaraló kulcsa a nagymamától a nagynénihez, aztán az unokatestvérekhez; hetekre előre beosztják a nyarat, mikor kié a ház. Dorottyáéknál nincs szó ilyen több generáció óta tartó szerelemről, mégis elég belépni ide, hogy lássuk, mennyire kötődnek a magyar tengerhez. „Gyerekként nyaraltam a Balatonnál, de nem volt különös vágyódásom ide – mondja a tulajdonos. – Ha valaki azt mondja, hogy hónapokig ki sem akarok majd mozdulni Tihanyból, el sem hittem volna neki. Aztán vettünk egy hajót, ami itt horgonyzott, és szerettünk volna egy kis házat is, ahol megpihenhetünk két hajózás között. Végül találtunk egy kisebb telket egy leromlott állapotú házzal és négy évvel ezelőtt felújítottuk.”

7H3A9742_OK.jpg

Dorottya imád piacokon különlegességek után kutatni, szereti a lakberendezést, ám érezte, hogy számtalan ötletét jó lenne mederbe terelni. Hujber-Nagy Aletta belsőépítésszel évek óta ismerik egymást, több közös projekten dolgoztak együtt, így teljes volt a bizalom. „Nem is munkakapcsolat, hanem barátság, ami köztünk született. Alettát bármilyen ötlettel, bármikor felhívhattam. Ha találtam valamit, amit ide illőnek gondoltam, lefotóztam és átküldtem neki. Sikerült helyet találni a gyűjteményeimnek is: imádom a napsugaras tükröket, a szép üvegeket, a házi áldásokat, de gyűjtöm a hajókat és a kacsákat is.”„Azt hiszem, ennek a háznak éppen ez a legnagyobb erőssége֨”– veszi át a szót Aletta. A gyűjteményes falak, a sok személyes tárgy az, ami igazán egyedivé és barátságossá teszi.


Galériához klikk a képre!

Dorottya sok mindent maga talált, vagy éppen saját kézzel készített a házban. A lépcsőforduló szürke ablaktábláit ő festette le és ragasztotta fel a falra, és ugyanitt kapott helyet néhány evező, horgászbot és horog, is, amely utal a család új hobbijára, a horgászatra. A konyhai fűszertartót is ő újította fel. Hosszú ideig kereste, amíg megtalálta a megfelelő darabot, ráadásul a porcelánfiókok is tökéletes állapotban voltak. Egyik fő beszerzőhelye a helyi piac, ahol szőnyegeket is talált barátságos áron.

7H3A9683_OK.jpg

„Ragaszkodtam hozzá, hogy minden helyiségben legyen szőnyeg – árulja el. „Nekem a szőnyeg hozza meg azt a puha kényelmet, amitől egy helyiség otthonossá válik.” Emellett azonban mindenben azt kereste, ami a család kényelmét szolgálja. A teraszra eredetileg raklapból tervezett ülőgarnitúrát, majd rájött, hogy valódi lounge hangulatot szeretne és inkább egy modern kültéri kanapét választott, ahonnan csak egy karnyújtásnyira van az ital az ezüstszínű asztalkán, és órákig nézegethetik a vizet.

Szöveg: Ványik Dóra Fotó: F. Tóth Gábor Styling: Horváth Vera

 

 

CÍMKÉK: tihany


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Látványos és gyors lakásfelújítás
Ha otthonunkra már nagyon ráférne egy alapos felújítás, de nincs időnk és anyagi lehetőségeink is korlátozottak, akkor szokatlan, ám hatékony ...

Világítás
Design díjas Ikea lámpa
Ma rendezik meg Münchenben az iF DESIGN AWARD díjátadó ünnepségét, ahol az IKEA RIGGAD vezeték nélküli töltős lámpáját is kitüntetik. Az iF a világ ...

Inspiráló helyiségek
Egyedi otthon három személyre
Amikor egy pár megtudja a csodálatos hírt, hogy gyerekük fog születni, rendszerint úgy vélik, itt az ideje a lakáscserének, hiszen most már hármuk ...

Dekor
Digitális ikon betonba öntve
A betöltés mozgó ikonja ihlette a szuper modern, ugyanakkor végtelenségig letisztult betonórát. Trükkös design következik.

Világítás
Haranglámpa pompás fényhatással
Szerethető harangforma lágy fényhatással és csodás árnyékokkal. Egyedülálló szerkezetű, esztétikus lámpa következik.

Dekor
Design díjas e-bringa
Szép és jó: a QWIC nevű városi, elektromos kerékpárt tüntették ki RedDot Díjjal.Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek