hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Elegáns karácsony

Az értékes, régi tárgyak tisztelete és a modern megoldások szeretete egyaránt tetten érhető Gábor hangulatos, egyedi ötletekkel teli legénylakásában, amelynek minden szeglete pihenésre, feltöltődésre, baráti beszélgetésekre csábít – különösen az ünnepekkor.

Az 1870-es évek végén egy gazdag halkereskedő építtette a Vásárcsarnok környékén azt a Dunához közeli házat, amelynek egyik felső emeleti lakásában Gábor megtalálta új otthonát.

Erkelu_print_07_OK.jpg„Tetszett a patinás, régi épület, amelyet épp akkor újítottak fel kívülről, a lakás pedig grandiózus látványt nyújtott a maga négyméteres belmagasságával, még úgy is, hogy egy beázás miatt a régi parketta felpúposodott és tönkrement” – meséli. Sajnos az eredeti burkolatot nem lehetett megmenteni, így viszont már nem is volt kérdés, hogy érdemes belevágni a teljes felújításba. Bár a lakásban eredetileg két szoba volt, Gábor tágas, szellős tereket szeretett volna, igényes, stílusos, egy szálloda luxusát megidéző kényelemmel, gondolva arra is, hogy ha egyszer számára már túl kicsi lesz, könnyen ki tudja majd adni. Végül egyetlen belső fal sem maradt a helyén, Gábor pedig a külön hálóról is lemondott a tágasság, a nagyvonalú látvány érdekében.


Galériához klikk a képre!

„Bár határozott elképzelései voltak, Gábor szerencsére nyitott volt az ötleteinkre – mesélik a Reklektik belsőépítész iroda tervezői, Sátori Edit és Hannus Tamás. – Ilyen volt például a tér közepére helyezett, ytongból épített és bútorlappal burkolt kubus, amelynek belseje a fürdőszobát rejti, a tetejére került a hálórész, az egyik oldalában kapott helyet a konyhabútor, a másikban pedig rengeteg a tárolóhely.” Az olyan modern elemek, mint a kubus tömbje, a betonburkolatú konyhasziget vagy a fekete függesztékek mellett számos patinás részlet idézi meg a lakás múltját.

Erkelu_print_05_OK.jpgIlyenek az aprólékosan, a kilincsektől a vízvetőkig teljesen felújított faablakok, vagy az aukciós oldalakon vásárolt csillár és a falikarok a gardróbban. A régi halszálkamintás parketta helyére szintén fapadló került, amelyet a Párizsban divatos chevron mintában fektettek le. A régit és az újat a jó érzékkel megválasztott színek, a fehér és szürke árnyalatok mellett a halványkék és az érzéki piros hozzák tökéletes összhangba.

Erkelu_print_01_OK.jpg

A szándékosan visszafogott dekoráció egyik különleges darabja egy japán halászokat ábrázoló kép, amelyre Gábor azonnal igent mondott, hiszen a segítségével tiszteleghetett az egykori építtető emléke előtt, akinek hivatására a homlokzaton látható halászok figurái emlékeztetnek.

Szöveg: Serfőző Melinda Fotó: Kövesdi Réka Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Flairspring, a stílus és az elegancia forrása
A Flairspring lakberendezési üzlet tavaly novemberben nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a Déli Pályaudvarhoz közeli Nagyenyed utcában.

Világítás
Természetes világítás
Művészi fénykompozíciók otthonra. Inspiráló kreatív lámpatestek következnek, amelyek természetes anyagokból készültek.

Inspiráló helyiségek
Elegáns eklektika a belvárosban
Klasszikus elegancia kortárs bútorokkal és keleti motívumokkal fűszerezve, mindez egy olyan tágas lakásban, ami a polgárság fénykorát idézi meg. ...

Praktikus ötletek
Vízszínűre hangolva
Vízimádók számára nem kérdés, milyen trükkökkel lehet otthonukba csempészni a nagy kékséget. Áttetsző anyagok: üveg, organza, muszlin, egy kevés ...

Stílusos otthonok
Idilli bukolika
Fiatalkori fellángolás helyett egy életre szóló kalanddá vált Zita és családja számára a bozsoki malom, amelyből nemcsak csodás otthont ...

Inspiráló helyiségek
Otthon, modern és rusztikus stílusban
Vannak, akik reprezentálni szeretnének vele, mások a legújabb trendeket követik, és alávetik magukat az aktuális színvilágnak. Bernadett és Gábor ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek