Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Tökéletes harmónia egy budapesti otthonban

Visszafogott színek, kecses bútorok menő mintákkal párosítva. Nézz be ebbe a csodás Váci utcai lakásba!

Különböző kultúrák, eltérő ízlés – kezdetben nem volt könnyű helyzetben az a házaspár, aki Budapest belvárosában rendezte be első lakását. Szakértői segítséggel sikerült megtalálni a közös nevezőt.

_DSC6111_retus_OK.jpg

Olasz származással büszkélkedhet a lakás háziasszonya, aki Ausztráliában nőtt fel, majd sokfelé élt Európában, mielőtt a szerelem Magyar-országra hozta. A flamenco táncot oktató Michelle-hez közelebb áll a romantikus stílus, míg magyar férje a letisztultabb vonalakat és a telítettebb színeket részesíti előnyben. Első közös otthonuk a kompromisszumok jegyében készült. „Ha lehetett volna, minden helyiségbe klasszikus darabokat tettem volna be” – vallja be Michelle. „Tobzódnék a gyertyatartók és a faragott képkeretek sokaságában.


Galériához klikk a képre!

Szeretem a fehéret, a tejeskávét és a szürke világosabb árnyalatait.” Így leginkább a hálószoba tükrözi a személyiségét, amit festett bútorokkal, kecses vasasztalkákkal és régi facsillárral rendeztünk be. A konyha és a nappali már sokkal inkább a férj stílusát követi: a sáfrányzöld, az okker és a türkiz mozgalmasabbá teszi a teret. Nagy kihívást jelentett a szomszédos hálószoba macskás tapétával burkolt fala és festett csillárja mellett az ipari jellegű lámpák és a retró mintás tapéta szerepeltetése. „Élveztük, ahogy a lakás berendezési tárgyait válogattuk, mert eközben egymás újabb oldalait ismerhettük meg. Mulattatott, hogy gyakorlatilag mindenben ellentmondtunk egymásnak” – emlékszik vissza Michelle.


Galériához klikk a képre!

Mégis találtak közös nevezőt: a lakás eredeti építészeti elemeinek megmentésében mindketten feltétlenül egyetértettek. Így nem volt kérdés, hogy felújíttatják a régi spalettákat és megőrzik a boltíves átjárót. A közös nagy kedvenc pedig az előtér orgonasípos konzolasztala lett, amire ugyan Michelle bukkant rá egy használt cikkeket kínáló portálon, de a férjnek is azonnal megtetszett. „Csak a szállítás jelentett gondot, a bútor ugyanis olyan nehéz volt, hogy a sétálóutcán át a lakás bejáratáig három turista segítségével tudtuk elhozni” – meséli Michelle. A viszontagságos út után azonban nemcsak ez a különleges bútor találta meg azonnal a helyét, de Michelle és férje is az első pillanattól kezdve otthonosan érezték magukat a lakásban.

Szöveg: Visnyei Renáta  Fotó: Imre Barna 

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Kreatív ipari design otthonra
Vannak, akik tele vannak szokatlan, de kivitelezhető ötletekkel. Dóra még ennél is tovább ment, mikor megvalósított munkái otthonának is szerves ...

Dekor
Modern komódok minden stílushoz
Elegáns és modern, és a minőség érzetét kelti. Modern komódok következnek, amelyek bármely stílusú enteriőrben megállják a helyüket.

Praktikus ötletek
Minden, amit tudi akarsz a mosó - és szárítógépekről
A mosó-szárítógépekkel kapcsolatban felmerült kérdéseinkre Vadász Krisztina, a Miele szakértője válaszolt.

Dekor
Nyomtatóval készült lámpaburák
Újabban 3D nyomtatóval készülnek a design tárgyak. Bizonyíték erre ez a néhány lámpabura, amelynek látványos struktúrája szinte percek alatt ...

Dekor
A könyvespolc is lehet nőies
A polcok és a könyvespolcok általában szigorú egyeges vonalaik miatt a férfiasabb bútorokhoz tartoznak. Íme egy fantáziadúsan összeállítható, ...

Dekor
Mindentudó beltéri ajtók
Világítós, virágtartós, polcos, képkeretes esetleg részben eltolható vagy éppen sarokajtó. Az új modellek minden képzeletet felülmúlnak és ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek