hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Derűs, friss, napfényes otthon

Lendületes, mégis klasszikus, modern, mégis hagyományőrző – lehetetlen párosítások lennének? Pedig ez a budapesti otthon épp ilyen, ahol ráadásul mindig zajlik az élet.

Bár idejük nagy részét vidéken tölti Judit és férje, mégis vágytak egy fővárosi bázisra, ahol Budapesten élő felnőtt gyermekeikkel és az ő családjukkal több időt tölthetnek együtt. „Az is felmerült bennünk, hogy később majd ideköltözünk – kezdi Judit, – de szerencsére addig sem áll kihasználatlanul szinte soha. Nagy a család, mindig történik valami.” Amikor a pár rátalált a lakásra, először csak tanácsadásra mentek el Batu-Weinber Anita lakberendezőhöz, hogy ötleteket kérjenek tőle. Az egyik beszélgetést azonban másik követte, és végül megkérték Anitát, hogy kísérje végig a családi fészek újjászületését.

02_OK.jpg„A lakás jó elrendezésű volt, ezért az alaprajzhoz szinte nem is kellett nyúlnunk – kezdi a szakember. – Egyetlen falat húztunk fel, amely a hosszúkás előtér-étkező-nappali hármasát picit megtöri és intimebbé teszi a közösségi teret.” Bár a konyhabútort még az előző tulajdonos készíttette, az új beköltözők nem szerettek volna megválni tőle. „Örültem neki, hogy édesanyámék úgy döntöttek, meghagyják a konyhát az eredeti állapotában” – meséli Márk, Judit fia. „Ritkaság, hogy egy lakásfelújításnál nem éreznek kényszert arra, hogy mindent az alapoktól kezdjenek. Szerintem ez nagyon szép üzenet.”


Galériához klikk a képre!

Épp a konyhabútor klasszikus stílusa volt az, ami arra inspirálta a családot, hogy néhány friss színnel feldobva olyan otthont alkossanak, ami időtálló megoldásaival hosszú ideig kedvükre való lesz, mégis fiatalos és lendületes. Bár mind a nagyobb bútorok, mind a falak színéül semleges, halvány árnyalatokat választottak, az élénk kiegészítőkkel remekül sikerült fókuszpontokat teremteni.


Galériához klikk a képre!

„Juditék kifejezett kérése volt, hogy a nappali legyen a középpontban, így praktikus bioetanol kandallóval és egy igazán kényelmes füles fotellel teremtettük meg a meghitt hangulatot. A tengerpartot idéző színválasztást most is imádom” – meséli Anita. Mivel a lakást nem a megszokott módon használja a család, ezért a helyiségek elosztása sem hétköznapi.

04_OK.jpgKevésbé hangsúlyos például a fürdőszoba, viszont kialakítottak egy olyan szobát, ahol kényelmesen lehet aludni, dolgozni vagy a gyerekekkel játszani. Sok személyes tárgyukkal, közös emlékeikkel körülvéve mindannyian szívesen töltik az időt a régi-új lakásban, melyben éppen olyan sok az élet és a lendület, mint bennük.

szöveg: VÁNYIK DÓRA fotó: TÉGLÁSY ZSUZSA styling: HORVÁTH VERA
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Modern romantika
Csipetnyi vidéki hangulat, világos, tágas, praktikus terek – ez volt a kérés, amelynek Fónagy Zsófia lakberendező az alaprajz átalakításával és ...

Stílusos otthonok
Kreatív otthon
Mitől lesz figyelemfelkeltő egy budapesti polgári lakás berendezése? A világot látott belsőépítész szerint a jól ismert sémák helyett mindennél ...

Stílusos otthonok
Idilli családi ház
A budapesti agglomerációban, édeni környezetben áll ez a modern családi ház. Intelligens és szinte egybeolvad a természettel. 

Stílusos otthonok
Skandináv stílusú otthon
A divatos skandináv stílus hazai környezetben is jól mutat. Lesd el az ötleteket a Wowdesign lakberendezőjétől.

Inspiráló helyiségek
Pesti bérház férfias eleganciával
    Egy körfolyosós bérház belső udvarra néző kis lakása is képes megújulni, ha megfelelő kezekbe kerül, amihez elengedhetetlen a tervező és a ...

Inspiráló helyiségek
Bátorságpróba a kertvárosban
Ildikót egyetlen gondolat motiválta, amikor belevágott a pesti kertvárosi villa átépítésébe: szerette volna kipróbálni önmagát. Mivel remek érzéke ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek