hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Vagány luxuslakás a belvárosban

Drámai terek, bátor színhasználat és élhető luxus jellemzi Tom belvárosi otthonát, amely arra is tökéletes példa, hogy a sötét árnyalatoktól sem szabad félni, csupán az egyensúlyt kell megtalálni.

Árnyas, százéves gesztenyefa és kedves kis szökőkút teszi varázslatossá a pesti bérház udvarát, ahol Tom otthona található. A fővárosi ékszerdoboz mindössze pár lépésre van a vásárcsarnoktól, a Gellért fürdőtől, vagy épp a Múzeumkerttől, a jó elhelyezkedésen túl azonban a lépcsőház is lenyűgözte a Németországból hazánkba érkező Tomot.


Galériához klikk a képre!

„Ha ennyi nem lett volna elég, a lakás elrendezése is ideális volt – kezdi. – Pont ennyi helyiséget akartam, minden olyan volt, mintha nekem találták volna ki.” Tomnak évekkel ezelőtt egy siófoki szálloda hangulata, berendezése annyira megtetszett, hogy a lakásfelújítás közeledtével megkereste a tervezőt, így jutott el Gaál Eszterhez és a Hephaistos-hoz. „Itt végre megtaláltam azt a segítséget, minőséget és választékot, amit kerestem – emlékszik vissza Tom. – Gördülékeny és inspiráló volt a közös munka.”

_DSC9049_OK.jpg

A különleges adottságokhoz illően rendhagyó, izgalmas belső tereket képzeltek el: sötét színeket, kissé drámai hatást, mégis teltséget, melegséget szerettek volna megvalósítani, az összetett feladathoz pedig kellett a szakértői segítség. „Szerencsére a lakás rengeteg természetes fényt kap, a helyiségek tágasak, így minden adott volt, hogy a Tom által vágyott sötétebb árnyalatokhoz nyúljunk – meséli Eszter. – Nem szükségszerű, hogy egy sötétkék fal összenyomja, bezárja vagy komorrá tegye a teret, minden csak a megfelelő egyensúly megtalálásán múlik.”


Galériához klikk a képre!

A harmonikus összkép eléréséhez Eszter több falat is hófehéren hagyott: a menynyezet és a folyosó mellett a nappali és a háló néhány részlete is fehér, a sötét színeket pedig csak egy-egy szakaszon alkalmazták. A nappali drámai szürkéskékjét egy tapétáról lesték, aminek bizonyos motívumait fel is használták a bordűrhöz. „Imádom a színeket és szerintem kell, hogy bátrak legyünk a minták és az árnyalatok keverésekor.” Hasonlóképp merész választás volt az étkezőasztal fölé kerülő nagyméretű festmény, ami egyben kijelöli a funkció helyét a közös térben. A vadonatúj design bútorok és dekoráció mellett sok apróság egészen egyedi, régről megőrzött darab, a nappali néhány dísztárgya például egyenesen a Dar es-Salaam-i piacról származik. Ezeknek a részleteknek köszönhető, hogy a régi és az új ilyen tökéletesen áll össze egy időtálló, izgalmas egésszé.

_DSC9065_OK.jpg

szöveg: MÁTYÁS LARA fotó: VIKMAN ANDRÁS styling: HORVÁTH VERA
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Tündöklő terek a tetőtérben
Trendi és nagypolgári stílus, minőségi megoldásokkal és nőies kiegészítőkkel megszelídítve. Egy fiatal pár kifinomult ízléssel berendezett otthona a ...

Stílusos otthonok
Less be Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas otthonába
Catherine Zeta-Jones az Instagram-oldalán engedett betekintést luxusotthonába, amelyben férjével és két gyermekével él.

Inspiráló helyiségek
Kortárs elegancia, belvárosi luxus
Nehéz feladat, ha a lakberendező saját otthonát tervezi. Tímea azonban egy jó lehetőségként fogta fel a helyzetet, és belvárosi lakását a lehető ...

Kislakás
Fiatalos lendület
Sok-sok egyedi ötlet egy praktikus és vidám belvárosi otthonban, mely mindössze huszonhét négyzetméteres. 

Stílusos otthonok
Régi, mégis új - Nagypolgári hangulat modern megoldásokkal
Hogyan lehet megőrizni egy nagypolgári lakás hangulatát a felújításkor úgy, hogy közben helyet kapjon minden olyan technológiai újdonság, ami maivá ...

Inspiráló helyiségek
Regényes kívánságok
Milyen konyhában készült Miss Marple teája? Hol vitatták meg Márai hősei sorsdöntő kérdéseiket? Dórát mindig is szórakoztatta, ha olvasmányai ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek