hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Balatoni idill

A harmincas években épült nyaraló kihasználatlanul állt egészen addig, amíg Eszter és párja Balaton-parti esküvőjének alkalmára meg nem újult. Így lett társa egymásnak az angol romantika és a vízparti hangulat. 

Erősen lelakott állapotban, sok apró, sötét helyiségre tagoltan várta ez a balatoni nyaraló a megmentőjét, aki időt és energiát nem sajnálva visszaállítja eredeti szépségét. A közel nyolcvanéves villaépület meglévő nyílászárói ugyanis azt feltételezték, hogy annak idején egy igen tehetséges asztalosmester gondoskodott arról, hogy a környék házai egységes, szép stílusban gyönyörködtessék a nyaralókat.

7H3A9281_OK.jpgNéhány évvel ezelőtt Eszter és Péter meglátták a lehetőséget a zamárdi házban és úgy döntöttek, közelgő esküvőjüket itt szeretnék megtartani. „Felmértük, hogy mi az, amit meghagynánk, és mi az, amit inkább átalakítanánk – kezdi a lakberendezőként dolgozó Eszter. – Egyértelmű volt, hogy a gyönyörű ablakok, ajtók és spaletták megőrzésre méltóak, viszont többségük olyan rosszul festett, hogy jobb megoldás volt újragyártatni őket.” Az egykori szerencsétlen elrendezést mindenképpen meg akarták szüntetni, hiszen tágasabb térre vágytak. 


Galériához klikk a képre!

Ehhez szükség volt egy négyméteres áthidaló beépítésére, mivel megbontották azt a főfalat, ami keresztben húzódik a házon. A tér maximalizálása érdekében a külön hálószobáról is lemondtak. „Úgy éreztük, egy nyaralóban megengedhető, hogy a hálószoba és a nappali egy térbe kerüljenek, a kisebb szobában inkább gyerekszobát rendeztünk be.”

7H3A9430_OK.jpgAz átalakításnak azonban itt még nem volt vége. Mivel az egész ház nedvesedett, a padlószintet visszabontották és újraszigetelték. A masszív falak viszont szerencsére olyan jól megtartják a hőt, hogy a légkondicionálót inkább csak fűtésre használják, a vastag falaknak hála a ház nyáron is alig melegszik át. A belső tér hangulatát a finom rajzolatú, toile mintás tapéta határozza meg, ami egyértelműen nem bírt volna el túl sok bútort és kiegészítőt.


Galériához klikk a képre!

Eszter főleg fehér és halványszürke színekben gondolkodott, amit a kék különböző árnyalataival oldott, reflektálva ezzel a tópart közelségére és a nyári hőségben áhított felfrissülésre. „Angol vidéki stílusra vágytunk, ahol valóban feltöltődhetünk és kiszakadhatunk a mindennapok rohanásából. Szerettem volna, ha a sok, örökségből megmaradt bútornak és dísztárgynak is végre méltó helye lesz.” A végeredmény egy olyan bájos és romantikus kis villa lett, ahol az esküvő után is minden nyarukat töltik.

7H3A9465_OK.jpg

szöveg: HOFFMANN NÓRA fotó: F. TÓTH GÁBOR styling: HORVÁTH VERA
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Fiatalos, bohém otthon
Egy cseppnyi hamisítatlan romantika, ugyanakkor Budapest friss és fiatalos életstílusa is beköltözött a fiatal pár otthonába, amit merész színekkel ...

Stílusos otthonok
Gyümölcsszínben az év minden napján
Szederkék, meggypiros, limezöld és még sorolhatnánk a lédús gyümölcsök élénk színeit, amelyek látványa éppúgy energetizál és frissít, mintha csak ...

Stílusos otthonok
Feketén-fehéren
A meghitt kiskert zöldjét egy egyszerű trükkel, stílusosan csempészték be a skandináv enteriőrbe Erikáék, akik az örök klasszikus színpárra ...

Stílusos otthonok
Tenger a lakásban
A nyári égbolt tisztaságát és a tenger ígéretét költözteti a lakásba a Designers Guild új kollekciója kékben.

Stílusos otthonok
Skandináv letisztultság és egy csepp francia elegancia
A budapesti polgári lakás fél évszázada várt a felújításra, amely nyomán a falak élettel, színnel teltek meg. 

Stílusos otthonok
Pasztell harmóniák
Pécs mediterrán hangulatát és a belváros pezsgését Elizáék nem cserélnék el semmi másra, ám amikor az otthonuk kialakítására került sor, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek