hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Kitágított perspektíva

Buda történelmi városrészében, egy több mint százéves műemléki épületben talált otthonra Katalin és Zoltán, akik nagy, világos terekkel és egyedi bútormegoldásokkal a loft stílus elegáns változatát valósították meg.

A gyönyörűen felújított, műemlékvédett homlokzatú budai háznak valódi története van. „Az egykori tulajdonos tehetős bőrgyárosként egy kis szőlőt is birtokolt a domboldalon” – kezdi Katalin, akinek párja, Zoltán néhány éve vásárolta meg a teljes földszintet elfoglaló lakást. „Magával ragadott a meghitt belső kert és a csodás eklektikus épület.

A térkialakítás azonban nagyon szerencsétlen volt: összesen nyolc kisebb helyiségből állt a lakás, így a cél rögtön körvonalazódott egy letisztult, tágas és minimalista enteriőr képében.” Mivel Zoltán akkor még egyedülálló, elvált édesapa volt, a kényelmes háló mellett kisfiának is szeretett volna egy barátságos gyerekszobát kialakítani.

Az igények adottak voltak, de sem a lakberendezők, sem a kivitelezők között nem találta meg azt, aki meg tudta volna valósítani elképzeléseit. „Zoltán stratégiai üzleti tanácsadóként dolgozik, így nem ijedt meg a kihívástól, és úgy döntött, saját maga fog bele a felújításba és megkeresi a megfelelő szakembereket” – meséli Katalin.

Loft hangulatú, mégis elegáns tereket szerettek volna kialakítani, ahol a közösségi helyiségnek jut a legnagyobb szerep. Ennek megvalósításához ki kellett váltani egy tartófalat, az ebből a célból beépített acélgerendát és az áthidaló szerkezetet pedig nem tüntették el, hanem az ipari jelleget erősítve inkább kiemelték.

„A fémes elemeket kimondottan kedvelem, viszont téglaburkolatot nem szerettem volna, számomra ugyanis van egyfajta rendetlen, koszos hatása.” Végül az egész közösségi tér műgyanta burkolatot kapott, ami könnyen tisztán tartható és homogén.

Szöveg: Molnár Ágnes, Fotó: Vikman András,Styling: Horváth Vera

 

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Hintázó kanapé a kisgyerekes szülők álma
Gyerekek és felnőttek kedvence lehet ez a piskóta formájú barátságos kanapé, ami egyúttal hintaágyként is funkcionál.

Receptek
Kápia, tv, kaliforniai paprika
A lecsót, a töltött vagy grillezett paprikát nyári ételnek tartjuk, pedig a finom szabadföldi paprika szezonja szeptemberben tetőzik. Jöhet a ...

Inspiráló helyiségek
A polgárság fénykora
Eklektikus-neoreneszánsz stílusúnak nevezhetnénk a műemlékvédelem alatt álló budapesti házat, ahol a kétgyermekes amerikai-magyar pár a nagypolgári ...

Dekor
Nyírfával dobd fel az unalmas szekrényajtókat
A modern organikus stílus hívei új lendületet kaphatnak. Akár a skandináv stílushoz is remekül társíthatók az új nyírfakéreggel burkolt ...

Dekor
Origamiból merített geometria
A skandináv design mértani formáit és mintákat ezúttal az origami ihlette.

Dekor
Közlekedési táblából készült székek
Az amerikaiak székeket gyártanak a régi és használaton kívüli közlekedési táblákból. Méghozzá egészen jól sikerült, stílusos darabokat. Az urban ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek