hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Egy hely, ahol virágzik a bioenergia-gazdálkodás

Hogyan valósult meg többek között kukorica-alkoholból a hazánkban egyedülálló DBD orchidea kertészet, és egy komplex, fenntartható rendszer kiépítése? A választ a Dél-Dunántúlon már több mint harminc éves múlttal rendelkező Bioenergia Farm adja, mely a folyamatos innovációnak köszönhetően már önfenntartó gazdálkodásra is képes.

A Tolna megyei Kaposszekcső ad otthont Magyarország egyetlen orchidea kertészetének. A tulajdonosok hosszú évekre visszanyúló szenvedélye mára egy nagyon összetett körforgásos rendszer leglátványosabb részét képezi. A hazai nevelésű pillangó orchidea stílszerűen az alapító család gyermekeinek kezdőbetűiből álló DBD Orchidea márkanevet kapta. Az üvegházban a trópusi klíma megteremtése is saját hőenergiából valósul meg. A több mint 60 színben pompázó Phalaenopsis kínálat pedig a 2017-es fennállás óta szerzett tapasztalatnak és komoly növényorvosi szakértelemnek köszönhetően folyamatosan bővül.

orchidea1.jpg

TRÓPUSI KLÍMA SAJÁT HŐENERGIÁBÓL

A Bioenergia Farm egyik jelentős részét képező biogáz üzem több ponton kapcsolódik az orchidea üvegház működéséhez. Ezek közül legfontosabb a hőenergiát biztosító motorok működése, mely télen-nyáron garantálja a kertészet fűtését. A rendszer alapja, hogy a motorok hűtéséhez használt melegvíz a föld alatt jut el a kertészetbe, így akár a téli mínuszokban is biztosított a trópusi klíma a virágok számára.

orchidea2.jpg

CSAPATÉPÍTÉS VIRÁGNYELVEN

A cégcsoportnál közel 100 fő dolgozik, így minden tevékenységük alapját a szakképzett munkaerő adja. Velük együtt teremtik meg azokat az értékeket, melyet évről évre a folyamatos fejlődés jegyében határoznak meg. A kertészet munkatársai nem csak odaadó gondoskodással fordulnak a virágok felé, de mindennapi munkavégzésük során azt a régi hagyományt is tisztelik, miszerint a virág is szebben fejlődik, ha beszélnek hozzá.

orchidea3.jpg

MINDIG VAN ÚJ A NAP ALATT

A szimbiózison alapuló működés következtében szó szerint mindig van új a nap alatt. Folyamatos innováció, évről évre egyre zöldebb technológiát felvonultató tevékenység jellemzi a vállalatot. Az Agrár-Béta Kft. csapata nap mint nap azon dolgozik, hogy minél élhetőbb körülmények között állítsák elő termékeiket.

Fontos céljuk, hogy a napenergia farmot is magában foglaló rendszer segítségével kompenzálni tudják a még gázolajjal működő traktorok szén-dioxid kibocsátását a környékbeli lakosság villamosenergia ellátásán keresztül.

orchidea4.jpg

FENNTARTHATÓ TERMÉKCSALÁDOK AZ ORCHIDEÁN TÚL

Az etanol gyárban előállított évi több millió liter alkohol felhasználásának számos lehetősége van, szerződött partnereik mellett helyben is feldolgozásra kerül a legyártott bioetanol.  Itt készül többek között a cégcsoport ZAZU névre hallgató fertőtlenítő termékcsaládja is, mely a közelmúltban az ország számos pontján ismertté vált, és hatékony segítségnek bizonyult.

Az idén ősszel piacra kerülő, kiváló minőségű HESZTIA biokandalló-etanol kizárólag magyar előállítású és 100%-ban megújuló energia felhasználásával készült. A napjainkban egyre népszerűbb, modern látványkandallókhoz kifejlesztett tüzelőanyag természetes lánggal ég, egyúttal pedig környezetkímélő is.

A Bioenergia Farmon előállított termékek palettája a jövőben is folyamatosan bővül.

További információ:

www.bioenergiafarm.hu

www.dbdorchidea.hu

(x)



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Ilyen a mozgáskorlátozottak design konyhája
Főzni jó, és ehhez az érzéshez mindenkinek joga van. Az új konyhabútor kerekesszékből nézve sem támaszt újabb nehézségeket és élvezhetővé teszi a ...

Dekor
Felfedezték a 100%-ban lebontható bioműanyagot
Bár a műanyag elengedhetetlen mai modern életünkhöz létrehozása költséges, nem is beszélve arról, hogy mit kezdjünk a tönkrement kidobásra ítélt ...

Megoldjuk
Legyen a kandallóélményed is örökzöld! Meghitt otthon zöld energiából
A hazai előállítású Hesztia bioetanol a tavaly ősz-téli szezonban debütált, azóta pedig folyamatosan frissülő termékpalettával, újabb és újabb ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek