hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Április végéig lehet nevezni Év Homlokzata 2023 pályázatra

Április 30-ig várják a nevezéseket az immár tizenegyedik alkalommal meghirdetett Év Homlokzata pályázatra. 

Az egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetés alapítója és főtámogatója a Baumit. Az Év Homlokzata pályázatra a korábbi évekhez hasonlóan az egész országból várják a szakma legizgalmasabb homlokzati megoldásait. A nevezésre öt kategóriában, épülettípus szerinti felosztásban van lehetőség: családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, műemlék felújítás. A pályázaton mind építészek, mind kivitelezők indulhatnak, a nevezés feltétele az épületek kialakításánál a Baumit által gyártott homlokzati termékek felhasználása.

Az idei Év Homlokzatán a 2020-2023 között megvalósított projektek szerepelnek. Az általános építészeti kritériumukon kívül a homlokzati struktúrájukban, színeikben is egyedi és kiváló, valamint a fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő homlokzatokat szeretné felfedezni és a szakmával is megismertetni a kezdeményezés. Már december óta lehet nevezni, de a pályázati időszak egészen április végéig tart, így bőven van idejük pályázni azoknak is, akik esetleg csak most találkoznak a kiírással.

homlokzat.jpg

„Az Év Homlokzata az egyetlen olyan építészeti pályázat Magyarországon, amelyre kivitelezők és építészek egyaránt benevezhetnek, sőt, közösen is indulhatnak. Építőanyag-gyártóként azt valljuk, hogy a tervezés, az alkalmazott anyagok és a kivitelezés egymással egybeforrt, csak úgy lehet értéket teremteni az építészetben, ha mindhárom kiváló minőségű. Emellett a szakemberek összetartását, az építészeti kiválóságok széles körű megismertetését is szorgalmazzuk a pályázattal” - mondta el Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője.

A beérkezett pályázatokat neves építészekből és szakértőkből álló, független szakmai zsűri bírálja el:  

  • Jánosi János, Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész
  • Vadász Bence, Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész
  • Máté Klára, a Magyar Építéstechnika főszerkesztője, Lechner Ödön és Ezüst Ácsceruza Díjas szakember
  • Vidor Győző, a Xella közép-európai igazgatója
  • dr. Tari Gábor, PhD egyetemi docens, a BME Rajzi és Formaismereti Tanszékének, Színdinamika Szakmérnöki Műhelyének tanára

A zsűri által legjobbnak és legszebbnek vélt homlokzatok mellett a nyáron megtartandó közönségszavazás nyertese, valamint a Baumit ügyvezetői díj nyertese is külön elismerésben részesül majd. 

A nevezéseket az evhomlokzata.hu weboldalon keresztül lehet benyújtani 2023. április 30-ig. 



Legnépszerűbb témák
Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

Dekor
Az olajfák alatt: interjú a Napsütötte Toszkána írójával
A Napsütötte Toszkána nemcsak Frances Mayes leghíresebb könyvének címe, de az élete része is: itt születnek csodás történetei.

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Nemzetközi díjat nyert a magyar építésziroda
BigSEE Architecture 2023 nemzetközi építészeti díjat kapott a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) négy projektje is Szlovéniában.

Utazás
Turisztikai trendek hatása az építészetre
A turisztikai trendek azt mutatják, hogy mind szélesebb rétegek igényelnek a megszokottól eltérő élményeket, és ez egyre fontosabb motivációnak ...

Hírek
Ökotanterem és közösségi tér épült Nagykátán
Budapest után Nagykátán épült ökotanterem a DS Smith támogatásával, kezdeményezésére.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek