hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Macskaalmokat vizsgáltak: itt vannak az eredmények

Macskaalmokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a tesztelt termékek biztonságosak, penészgomba- és mikroorganizmus jelenlétével nem akadt gond, azonban hét alomban kis mennyiségű idegen anyagot találtak - közölte a hivatal az MTI-vel.

Figyeljünk oda a rendszeres tisztításra

A Nébih a Szupermenta program legújabb tesztjében 26 macskaalmot ellenőrzött, amelyek között húsz csomósodó és hat nem csomósodó típusú alom szerepelt.

A Nébih laboratóriumaiban mikrobiológiai vizsgálatokat végeztek: ellenőrizték a macskaalmokban található szalmonella, enterobaktérium, penészgomba és mikroorganizmusok számát; a kapott értékek megfelelőnek bizonyultak. A szakemberek annak is utánajártak, hogy használatot követően hogyan változik a macskaalmok enterobaktérium száma. Az eredmények alapján kiemelték, hogy a gazdáknak érdemes odafigyelniük az almok rendszeres tisztítására.

A szakemberek megmérték a termékek portartalmát és megállapították, hogy - a többi alomhoz képest - egy csomósodó macskaalom jelentősebb mennyiségű port tartalmazott. Azt is ellenőrizték, hogy a macskaalmokban található-e idegen anyag. Hét termékben találtak kis mennyiségű - összesen körülbelül 7 grammnyi - szennyeződést: gyöngyöt, fa- és vakolatdarabot, valamint kavicsot.

cat-4097325_1280.jpg

A kedveltségi vizsgálaton szakértők és laikusok pontozták a macskaalmokat. Figyelembe vették például a csomagolást, a termék szagát, állományát, vízmegkötő képességét, szennyezettségét és a porzás minőségét. A csomósodó macskaalmok versenyében a dobogó legfelső fokára a Pet Bistro Ultra-Klumpstreu állhatott fel, második lett a Premiere Excellent Pure, harmadik helyen pedig a Tesco Pet Specialist Natural Aroma macskaalom végzett. A nem csomósodó termékek között első helyezett lett a Repeta, második a Pepco for pets, a harmadik helyet pedig a Powercat macskaalom szerezte meg.

A részletes eredményeket ide kattintva nézheted meg. 

Forrás: MTI, fotó: Pixabay



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
2022 legnagyobb lakberendezési trendje macskásoknak
A macskaszoba lesz 2022 legnagyobb lakberendezési trendje. Hogy ez mit jelent pontosan, eláruljuk!

Átalakítás
Porszívó gazdiknak
Ha kutyával, cicával vagy más háziállattal élünk együtt, akár minden nap porszívózhatnánk, mert kis kedvencünk mindenhol otthagyja a szőrszálait. Az ...

Megoldjuk
Ez történik a szervezeteddel, ha macskát tartasz
Jó hírünk van a macskagazdik számára: kutatások bizonyították, hogy a cicatartás jót tesz az egészségünknek.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek