hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Hétvégi ünnepnapok

Csukd be a szemed és képzelj el valami csodálatosat! Legyen benne természet, hegyek, gyümölcsös, tó, nyugalom, harmónia, csend. Nem, kedves olvasó, ez nem egy meditációs program kezdete és nem is egy agykontroll tréningé, hanem a magyar tenger partja, Ági vidéki háza.

Panorámafüggő vagyok – kezdi Ági, a középkorú tulajdonos. Ezért, amikor a Balaton partján bóklásztunk a családdal, hogy megtaláljuk a nyaralónk ideális helyét, a parttól egyre távolabb, a hegy felé vettük az irányt. Sikerrel. A kényelmes házból ma már a kutyával, a felnőtt gyerekkel és az idecsábított vendégekkel télen-nyáron a fantasztikus kilátásban gyönyörködnek.


Mert a fővárosi hétköznapi rohanásból mindenki idejár. „Ha jellemeznem kellene magamat, azt mondanám, életemben a családi együttlétek a legfontosabbak” – meséli az asszony. Ezért mindig mindenkit szívesen lát. Amikor férjével megtalálták az álomtelket, a környék lakói segítettek a tulajdonos felkutatásában. Az álomházat viszont már a mérnök férj irányításával hozták tető alá.
Ahhoz, hogy az egész család kényelmesen, a szíve szerint pihenhessen itt, heves csatározásokon keresztül vezetett az út. Végül azonban apa, anya, lányuk, Szilvi és férje Robi kompromisszumot kötöttek. „Mivel mindannyian természetpártiak vagyunk, a földszínekben és a natúr anyagokban hamar megtaláltuk a közös nevezőt. A formáknál és térkialakításnál viszont már nem mindenben értettünk egyet” – meséli a tulajdonos. Végül egy nagyobb térbe helyezve több kis szigetet hoztak létre, és kényelmes, provinciális bútorokkal rendezték be a házat. Így mindenki a kedvére tevékenykedhet, nem zavarja a másikat, mégis együtt vannak. A kívánságlista elején Áginál a nagy konyha szerepelt, férje és veje inkább barkácsolással ütik el az időt, míg Szilvi egy kényelmes olvasósarokhoz ragaszkodott.
„Mi ide kétszer érkezünk meg. Még az autóban kitaláljuk, milyen finomságokat főzzek a hétvégén, így a csomagokat csak ledobjuk az előtérben, és máris szaladunk bevásárolni. Hát ezután érzem csak azt, hogy igazán megjöttünk.”
A földszinten mindenki elhelyezkedik a maga kis sarkában, én pedig a konyhában nagy főzésbe kezdek – mesél egy tipikus napjukról Ági.
Mivel a tulajdonosok itt zavartalan kikapcsolódásra vágynak, úgy rendezkedtek be, hogy a ház minden jóval fel legyen szerelve. Norvég fatüzeléses kályhával oldják meg azt, hogy pillanatok alatt be tudnak fűteni, ha ősszel és télen is idelátogatnak. A fürdőszobában pedig még egy szauna is helyet kapott, hogy legyen lehetőség a házi wellnessre.
„Szeretjük a kényelmes és látványos bútorokat is. Az Ikeában ehhez tökéletes darabokra bukkantunk. Az izgalmas megoldásokat inkább a részletekbe rejtettük” – mutatja Ági. Így például a félköríves zuhanyzó a horvát mészkőfallal nemcsak szemből látványos, de használat közben sem utolsó élmény. Mivel egy üvegkupola került fölé, a forró zuhany jótékony hatását a csillagos égbolt látványa tetézi.
„Ahol lehetett a természetes anyagokhoz ragaszkodtunk” – mesél a födémről és a terméskő falról a háziasszony. Bár sok fejtörést okozott, hogyan lehet egy fafödémre második szintet (a hálóknak) felhúzni, a férjem egy vékony betonrétegben találta meg a megoldást. Amióta ezt rátettük, úgy tűnik nem fogunk ágyastól-emeletestül az étkezőre zuhanni – nevet Ági.
Bár statikailag valóban nem volt könnyű feladat a második emeletráépítést kitalálni, ma már csak békés terepet találunk a visszavonulásra a fürdővel egybeépített hálóban.
Nem véletlen, hogy a ház egész évben foglalt. Itt még többet kap az ember, mint amit elképzel.

Ha bővebben olvasnál Ági hétvégi házáról, lapozd fel az Otthon decemberi számát.
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON Házak különszámunk
Ez az év is számos újdonságot hozott a házépítés területén, ráadásul küszöbön áll a 2021-ben életbe lépő szigorú energetikai előírás nem kisebb ...

Hírek
Megjelent az OTTHON októberi száma
Októberben bár az egyre lejjebb kúszó hőmérséklet miatt időnk legnagyobb részét odabent töltjük, azért a kültéri örömökről sem mondunk le teljesen. ...

Hírek
Ezt az otthont választották az év házának
Átadták az év háza díjakat. Családi ház kategóriában a fődíjas egy hűvösvölgyi otthon lett.

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
A hétköznapok ünnepélye
Ha lakást keresünk, többnyire jobban örülünk egy szépen felújított otthonnak, amelybe egy gyors tisztasági festés után máris be lehet költözni. Nagy ...

Inspiráló helyiségek
Te mersz változtatni?
Mosolygó űrbázis az elvarázsolt erdőrengetegben. Zsófiék elsőre ilyennek látták a társasházuk tervét. De vajon milyen lehet benne élni? Most már ...

Dekor
Talpalávaló szőnyegek
Az elmúlt pár évben a szőnyeg mintha reneszánszát élné. És nem csupán az egzotikumok iránt nőtt meg az érdeklődés, hanem a szokatlan formák, ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek