hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Hibák, amiket a nappali berendezésénél elkövethetsz

Nagyon sok apróságra oda kell figyelnünk a berendezés során, ha azt szeretnénk, hogy a nappalink otthonos és szép legyen. Cikkünkben most elárulunk néhány hibát, amiket érdemes kiküszöbölni.

Mellőzöd a szobanövényeket

A szobanövényeket a nappaliban sem kell mellőznöd. Ha sötétebb helyiségről van szó, válassz olyat, amely jól megvan fény nélkül is. Már egy friss vágott virágokból álló csokor is feldobja a szobát, ettől a látványtól mindenkinek egy kicsit jobb kedve lesz.

Túl nagy a rendetlenség

Nem jó, ha tárolásra használod a nappalit. Megeshet, hogy indulás előtt a sietségben gyorsan ledobsz ide egy kabátot, kardigánt vagy táskát, de ne hagyd, hogy felhalmozódjanak, amint időd engedi, tedd őket a helyükre.

Túl sok párna

Bármennyire is csábít, hogy minél több pihe-puha párnát halmozz a kanapéra, ne tedd. Ha túl sokat teszel ki, attól a nappali zsúfoltnak rendetlennek fog tűnni. Helyezz el a sarkában két-három darabot és annyi elég is lesz.

ashtray-book-cushion-decoration-298842.jpg

Poros felületek

A polcokon és az asztalon gyorsan kialakulhat a vastag porréteg, ezért fontos, hogy gyakran töröld át a felületeket. Ha nem szeretsz takarítani, talán jobb, ha mellőzöd az üvegburkolatú dohányzóasztalt, azon ugyanis már az ujjlenyomatok is meglátszódnak.

Egyféle stílushoz ragaszkodsz

Nem szerencsés, ha a helyiség minden darabja ugyanolyan stílusú, mert a vendégeidnek olyan érzése támadhat, mintha egy kiállítóteremben lennének. Bátran kísérletezz mással is, vegyítsd egymással a különböző stílusokat, csupán az egyensúlyra figyelj.

Aránytalan szőnyeg

A szőnyeg kiválasztása alapjaiban határozza meg a helyiség hangulatát. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl kicsi, mert az rontja az összhatást és ne legyen túl nagy se, mert az pedig túlságosan zsúfolttá teszi a teret.

Tévé a középpontban

Ne hagyd, hogy a tévé kerüljön a középpontba, ha lehet ezt inkább ne a nappaliba helyezd. A figyelmet tereld inkább egy szép faliképre vagy festményre, esetleg a kandallóra.

nappali.jpg

Forrás: HomeBeautiful
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Cementgyárból luxusotthont varázsolt az építész
Egy építész fantáziát látott egy elhagyott cementgyár épületében és közel 4 évtized alatt luxusotthont varázsolt belőle.

Stílusos otthonok
7 csodaszép enteriőrfotó: el sem hinnéd, hogy ezek mind lakókocsik
Lakókocsik felújításával, otthonná alakításával foglalkozik Trina Sholin és férje.

Stílusos otthonok
Bájos eklektika: egy fast fashiont nélkülöző otthon
Első saját otthonát teremtette meg Vanda és Roland egy régi polgári lakás falai között: a látványosan átalakított terekkel és az egyedi, egyben ...

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Stílusos értéknövelés egy pesti lakásban
A változó körülmények és az előre nem látható események Gabi életében is fordulópontot hoztak. A választások és a nehéz döntések sorában csak az ...

Kislakás
Napfényes otthon természetközeli megoldásokkal
Világos, természetközeli, ugyanakkor praktikus és kényelmes ez a 44 négyzetméteres újlipótvárosi kislakás. Optikailag növelik a teret a megcsillanó ...

Inspiráló helyiségek
Határok nélkül
Idilli otthon egy kertvárosi házban, távol a nyüzsgéstől és a zajtól? Házigazdáink kipróbálták, de rádöbbentek, hogy mindez nem nekik való. A csönd, ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek