hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Üdítő letisztultság: 35 négyzetméteres garzon skandináv stílusjegyekkel

Bár mindössze 35 négyzetméter az alapterülete, kis mérete ellenére sem kellett megalkudni ebben a pécsi garzonban: a térérzetet az okosan választott bútorok és a szerethető skandináv stílus is fokozza. Mutatjuk a képeit!

Korszerűsítésre volt szükség

Egy csöndes városrészben, a pécsi sétálóutcától csupán néhány percnyire található kis tetőtéri lakást a tulajdonos, Kata hosszú ideig jógastúdióként használta. Az idő múlásával úgy érezték, hogy megválnának az ingatlantól, előtte azonban felújíttatják. A korszerűsítéssel Miseta Ildikó és Radnai Yvette lakberendező párost bízták meg. „Egy olyan stúdiólakást szerettünk volna kialakítani, ahol egyedülállóként is jól érezheti magát valaki, de egy fiatal párnak is alkalmas. Már a háromdimenziós látványtervek is nagyon tetszettek, így annak mentén haladt a munka.”

lakas1.jpg

A hatvanas évek végén épült társasház tetőterét a nyolcvanas években építették be az akkori lehetőségek szerint, mára azonban jelentős beavatkozást igényeltek a szerkezeti elemek. A korszerűsítés magában foglalta a tető, az ereszcsatorna, a szigetelés és a gépészeti rendszer felújítását is. „Egy új tetősík ablakkal oldottuk meg, hogy a hálófülkébe is jusson természetes fény, ezenkívül gipszkarton álmennyezetet és válaszfalat építettünk, a konyhát és a fürdőszobát pedig teljesen újragondoltuk” – mesélték az Otthon magazinnak a lakberendezők.

lakas2.jpg

Többfunkciós lakószoba

A szűkös tér és az alacsony belmagasság miatt egyetlen többfunkciós lakószobában gondolkodtak, és bútorozással oldották meg a különféle szerepek szétválasztását. A lakásba belépve, az egész falat elfoglaló ablak és teraszajtó elé került a kicsi étkezőasztal, ami így közvetlen összeköttetésben van a tetőterasszal. A főzőfunkcióval szemközti oldalra kanapét terveztek, amit a konyhától vizuálisan is elválaszt a hosszúkás dohányzóasztal – karnyújtásnyira pedig egy kis lerakóasztal áll. A hálófülkére nem került ajtó, szeparálhatóságát egy halványzöld, enyhén áttetsző függöny oldja meg, ami anyagának köszönhetően jól rímel a többi természetes, fonott kiegészítőre.

lakas3.jpg

A falak között tetten érhető a kislakásokban igen kedvelt skandináv stílus, a megszokott fafelületek, a fekete, fehér és szürke színek használata mellett a lakberendezők mentazölddel, halványkékkel frissítették az összhatást. Okos választásként nyitott tárolókat, légies polcokat használtak, ami nem vesz el a térérzetből, a nagyobb dekortárgyak helyett egyszerű, fekete keretes képekből állítottak össze galériafalat, a derűs hangulatról pedig sok növénnyel gondoskodtak.

Bár a házaspár eredetileg eladásra szánta a garzont, végül annyira megszerették, hogy inkább megtartották, hiszen gyermekük első otthonának éppen tökéletes lesz a nem túl távoli jövőben.

lakas4.jpg

Szöveg és fotó: London Katalin
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Cementgyárból luxusotthont varázsolt az építész
Egy építész fantáziát látott egy elhagyott cementgyár épületében és közel 4 évtized alatt luxusotthont varázsolt belőle.

Stílusos otthonok
7 csodaszép enteriőrfotó: el sem hinnéd, hogy ezek mind lakókocsik
Lakókocsik felújításával, otthonná alakításával foglalkozik Trina Sholin és férje.

Stílusos otthonok
Bájos eklektika: egy fast fashiont nélkülöző otthon
Első saját otthonát teremtette meg Vanda és Roland egy régi polgári lakás falai között: a látványosan átalakított terekkel és az egyedi, egyben ...

EZT IS Ajánljuk
Kislakás
Menő minigarzon
 

Dekor
Bútorral tagold a lakást
Kisebb lakások ötletes kialakítására tervezték ezeket a modul bútorokat, amik akár egy albérletben is megoldják az igényes térszervezést anélkül, ...

Kislakás
Vagány megoldások 27 négyzetméteren
Remek lokációval, némi kreativitással egy aprócska földszinti lakás is nagy lehetőségeket rejt. Ez a budai Várban berendezett otthon jól mutatja, ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek