hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Teljenek vidáman a gyermekeddel otthon töltött napok!

A gyerekek otthon szeretnek a legjobban játszani, hiszen itt érzik magukat igazán szeretetben és biztonságban, itt álmodozhatnak önfeledten és itt fedezhetik fel legbátrabban a körülöttük lévő világot.

A játék azonban nem csak a gyerekeknek fontos. Nekünk, felnőtteknek éppúgy szükségünk van rá, hiszen bennünket is kreativitásra sarkall, segít az új ismeretek elsajátításában és a folyamatos fejlődésben. Szentjobbi Kriszta blogger is nagy tapasztalatot szerzett mindebben, hiszen nemcsak Waldorf óvónő, de öt gyermek büszke anyukája is egyben. Hogyan teremti meg a jó légkört a kialakult helyzetben? Véleménye szerint a legfontosabb, hogy olyan tevékenységeket találjunk, amik nemcsak a gyerekeket, de a szülőket is motiválják. Elárul néhány hasznos tippet, amik segítségünkre lehetnek abban, hogy a gyermekünkkel töltött idő szórakoztató legyen, és mindannyian élvezzük az otthonlétet. Csupán leleményességre és néhány apróságra van szükség az IKEA-tól. 

MULA_Abakusz számoló_SzentjobbiKriszta.jpeg

Játékos tanulás

Azt hiszem a tanulás, akkor a legélvezetesebb, ha minél játékosabban és színesebben történik. Matematikához akár óvodás vagy iskolás korú a gyermek az abakusz számoló nagy segítséget és fantasztikus élményt nyújt. Legkisebbek színfelismerő játékként is használhatják.

2qivSo70.jpeg

Teljesen természetes, hogy a gyerekek kevésbé tudnak a tanulásra koncentrálni otthon, mint az iskolában vagy az óvodában. Fontos, hogy megtaláljuk a módját, hogyan adhatjuk át nekik a tudást játékos módon, felkeltve az érdeklődésüket. Játszhattok például boltosat, ahol fizetéskor gyakorolhatjátok a számolást. Szerepjátékok során a gyerekek rengeteg tanulnak a világ dolgairól.

Ha gyermekednek hiányzik az iskolai környezet, játsszátok azt, hogy ő a tanár. Sok gyerek könnyebben jegyzi meg a dolgokat akkor, ha valakinek elmagyarázhatja a tanultakat. Legyetek ti az osztály, és oldjatok meg együtt számtanpéldákat!

 

A legtöbbünknek muszáj néhány órát csak a munkánkra szánnunk, és nem könnyű úgy koncentrálni, hogy közben a gyerekekre is vigyáznunk kell. A megfelelő játékokkal azonban a közeledben lehetnek a kicsik úgy, hogy el is foglalják magukat. Játsszátok azt, hogy mindannyian otthonról dolgoztok. Készíts nekik játéklaptopot, amitől felnőttnek érezhetik magukat. Ehhez csak kartonpapírra, ragasztóra, ollóra és filctollakra van szükség.

bqTcXoBU.jpeg

A gyerekek szinte mindenben utánoznak minket. Ezért szeretnek csupa olyan hétköznapi dolgot csinálni, amiket tőlünk, felnőttektől látnak. Most, hogy jóval több időt vagytok együtt, vond be őket minél gyakrabban a főzésbe és más konyhai teendőkbe. Ne számíts rögtön kulináris csodákra, és készülj fel azért némi rendetlenségre. Jelölj ki egy helyet a munkapulton, ahol a kicsi önállóan tevékenykedhet, és válassz olyan recepteket, amiknél jól jön a kis kezek segítsége.

Így fejleszd gyermeked kreativitását

Egy piteforma nem csak a konyhában tölthet be fontos szerepet, hanem kreatív tevékenységben is jó szolgálatot tehet. Kontúr nélküli, szemet gyönyörködtető alkotások készülhetnek benne egy kis búzadara, kövecskék és termények segítségével. Nincs más dolguk a gyerekeknek, csak az ujjukkal kimintázni és már mehet is a díszítés. Egymás után, akár több remekmű is készíthető.

VARDAGEN piteforma_SzentjobbiKriszta.jpeg

Talán azzal a játékkal szeretnek a gyerekek a legtovább játszani, amit maguk készítenek. Éppen ezért, kapjátok elő egy hosszabb rajzpapírtekercset, színesceruzáitokat és rajzoljátok meg a saját városotokat. Ebbe autókat, vonatokat, állatkákat, emberi figurákat lehet elhelyezni és már kezdődhet is a végeláthatatlan harmonikus együttlét. A gyerkőcök imádni fogják! Ráadásként minden nap elővehető, sőt tovább rajzolható, így egyre nagyobb játékfelületet alkothatnak maguknak.

MÅLA_rajzpapírtekercs_SzentjobbiKriszta.jpeg

fotók: ikea
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON Házak különszámunk
Ez az év is számos újdonságot hozott a házépítés területén, ráadásul küszöbön áll a 2021-ben életbe lépő szigorú energetikai előírás nem kisebb ...

Hírek
Megjelent az OTTHON októberi száma
Októberben bár az egyre lejjebb kúszó hőmérséklet miatt időnk legnagyobb részét odabent töltjük, azért a kültéri örömökről sem mondunk le teljesen. ...

Hírek
Ezt az otthont választották az év házának
Átadták az év háza díjakat. Családi ház kategóriában a fődíjas egy hűvösvölgyi otthon lett.

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Cseppnyi kompromisszum
Bár eleinte csupán a szekrényajtók cseréjére készültek a konyhában, végül egészen új, vízszintes osztású bútort vásároltak, üveges felső elemekkel, ...

Inspiráló helyiségek
Kezdődik az iskola: inspiráció tanulósarok kialakításához
A tanulás is sokkal jobban megy a gyerkőcöknek, ha egy hangulatos kis sarokban vehetik kézbe tankönyveiket. Alakíts ki nekik egy olyan birodalmat, ...

Gyerekszoba
Stílusos kezdetek
Először csak egy üres szoba. Nincs benne élet, hiányoznak a színek, az illatok, az érzelmek. Aztán megtudod: gyarapodik a család. Ekkor körbenézel, ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek