hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Pszichológusok szerint ezek a tökéletes színek a lakás helyiségeiben

Bár sokszor szinte észre sem vesszük, a színek képesek a mindennapjainkat befolyásolni. Nem mindegy, milyen színű ruhában indulunk el reggel a munkába és az sem, milyen árnyalatot választunk otthonunk falaira, lakásdekorációnak. Nézzük, a szakértők szerint mi lenne az ideális a különböző helyiségekben!

Konyha

A pszichológusok szerint jó, ha egy kis sárgát csempészünk a konyhánkba, ez a szín ugyanis elősegíti a szerotonin termelődését a szervezetünkben, ez pedig fokozza az étvágyat.

Dolgozósarok

A szakértők azt mondják, a piros szín produktívabbá, motiváltabbá és gyorsabbá teszi az embereket, ezért jó ötlet, ha a dolgozósarkok kialakításánál ezt is számításba vesszük.

Hálószoba

A hálószobába a kék a megfelelő választás. Ez a szín megnyugtat, ellazít és pihentet. Használjuk bármelyik árnyalatát, saját magunkon fogjuk érezni pozitív hatásait.

Előszoba

A szakértők szerint a lakás bejáratának, az előszobának semlegesnek kell lennie, ezért válasszuk a szürke színt. Egyszerű, mégis elegáns, és a különböző kiegészítőkkel igazán egyedivé tehető.

staircase-2227584_1920.jpg

Alkotószoba

Ha van a lakásunkban olyan hely, ahol szívesen alkotunk vagy kézműveskedünk, érdemes bevetnünk a lila árnyalatait, ez a szín ugyanis kreatív lendületet ad.

Nappali

A nappaliba a szakértők a narancssárgát ajánlják, mert melegséget kölcsönöz és lelkessé tesz, így a helyiség ideálissá válik egy-egy nagy baráti beszélgetéshez is.

Gyerekszoba

Ha még kicsik a gyerekek, érdemes zöldre festeni a gyerekszoba falait. Szakértők szerint ez megnyugtatja a babákat és jó hatással van a fejlődésükre, óvodákban is gyakran alkalmazzák.

Nagyobb helyiségek

Bár a rózsaszínt általában nőies színnek tartják, azoknak a helyiségeknek a falait, amelyek nagyobbak és sok ember elfér bennük, érdemes ilyen árnyalatúra festeni. A pink ugyanis megtöri a feszültséget, megszünteti a konfliktusokat és harmóniát teremt.

office-2616705_1920.jpg

Forrás: Brightside.me
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Cementgyárból luxusotthont varázsolt az építész
Egy építész fantáziát látott egy elhagyott cementgyár épületében és közel 4 évtized alatt luxusotthont varázsolt belőle.

Stílusos otthonok
7 csodaszép enteriőrfotó: el sem hinnéd, hogy ezek mind lakókocsik
Lakókocsik felújításával, otthonná alakításával foglalkozik Trina Sholin és férje.

Stílusos otthonok
Bájos eklektika: egy fast fashiont nélkülöző otthon
Első saját otthonát teremtette meg Vanda és Roland egy régi polgári lakás falai között: a látványosan átalakított terekkel és az egyedi, egyben ...

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Ősi Kína újragondolva
Most, hogy Magyarországon is megtekinthető a kínai császár sírjában talált agyaghadsereg néhány katonája, a kiállítás kapcsán eljátszottunk a ...

Inspiráció
6 menő geometrikus lakberendezési ötlet
Hatásosan mozgatja meg a sík felületeket és a harmadik dimenzió bevonásával karakteres tárgyakat lehet vele teremteni. A mértani minták és ...

Praktikus ötletek
Otthonszépítés takarékosan
A rendelkezésünkre álló kevéske pénzt csupán a legfontosabbakra, kisebb-nagyobb javításokra költsük inkább. A szép, jól karbantartott helyiségeket ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek