Fűszernövények tárolása
A fűszernövények sokáig frissek maradnak, ha egy nedves szalvétába csomagolod és egy tálba vagy üvegbe helyezed őket.
Sokáig friss zöldség
Hagyd megfelelően szellőzni! Ezt egy speciális betéttel biztosíthatod, amit az alsó fiók aljára helyezel. A műanyag zacskókat kerüld!
Pazarlás ellen
Az ételpazarlás elkerülése érdekében szerezz be egy dobozt, és tartsd benne azokat az élelmiszereket, amelyeknek hamarosan lejár a szavatossági ideje. Ha valami gyakran megromlik csak azért, mert nincs szem előtt, szervezd úgy a polcokat, hogy a hátsó ételeket is könnyedén láthasd!
Rekeszek a jobb átláthatóságért
Szerezz be speciális dobozokat lekvároknak, fűszereknek és az ételízesítőknek is. Ez is segít a rendszerezésben.
Jégkocka tartók
Citromlé, húsleves vagy bor maradt meg a főzés után? Fagyaszd le jégkocka formákban, és használd fel őket újra!
Fenntartható tárolás
Használj eltérő méretű üvegeket a tároláshoz! Ezek Ideálisak házi gyümölcslevekhez, joghurtokhoz, müzlihez és vajhoz.
Nem kell mindent a hűtőbe tenni
A krumplit, fokhagymát, hagymát, gyömbért érdemes szobahőmérsékleten, egy sötétebb helyen tárolni. Használj hozzá légáteresztő zsákokat, ládákat vagy dobozokat. A még nagyobb átláthatóságért használj speciális címkéket.
+1 Tipp: Ne felejtsd el a konyhai rendszerezőket!
A fiókok és a szekrények ugyanolyan figyelmet érdemelnek, mint a hűtőszekrény. Használd ki az intelligens szervezők, tárolórendszerek és állványok előnyeit!
Fotók, forrás: Bonami
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat