hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

7 tipp sikeres ingatlaneladáshoz

Hirdetni tudni kell. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy az ingatlanpiac éppen szárnyal vagy mélyponton van, az a törekvés biztosan nem változik, hogy mindenki a lehető legjobb árat szeretné megkapni eladó ingatlanjáért. Nézzük, milyen csapdákat érdemes elkerülni és mire figyeljünk akkor, amikor piacra dobjuk eladandó ingatlanunkat.

tipp, tanács, ingatlaneladás

1.    Keressünk olyan adottságokkal rendelkező házat, lakást, ami az eladó ingatlanunk környékén fekszik és paraméterei megegyeznek, vagy nagyon hasonlítanak a miénkre. Tehetjük ezt hirdetési oldalakon böngészve, de ingatlanforgalmazó irodákat is megkereshetünk. A lényeg, hogy valóban hasonló állapotú és adottságú legyen, mint az általunk kínált ingatlan.

2.    A hirdetésekben található árakat nyugodtan tekinthetjük irányáraknak, tehát a kínálati árakat csökkentsük 10-15%-kal és számoljunk átlagot. Így megkapjuk ingatlanunk piaci árát. A kalkulált kínálati árunkat korrigálhatjuk néhány százezer forinttal, ha például a miénk picit jobb adottságú, jobb elosztású, vagy jobb állapotú ingatlan.

3.    Az eladók általában több mint 10%-kal többre értékelik ingatlanjukat, gyakran a forgalmazói jutalékot, és egyéb költségeket is belekalkulálják a kért összegbe. Ne kövessük el ezt a hibát! Ha egy picit alacsonyabb árral lépünk a piacra, jóval több érdeklődő nézi meg eladó ingatlanunkat, így előbb érkezhet valódi vevő.

4.    Okuljunk más hibájából! Keressük olyan ingatlanok hirdetéseit, amelyek már nagyon régen a piacon vannak és járjunk utána, miért nem keltek el. Zömmel két dolog áll a háttérben: legtöbbször a magas kínálati ár, másrészt pedig az, hogy az eladó ingatlan nem a legelőnyösebb arcát mutatják meg. Ez a két tényező elég a sikertelenséghez.

5.    Felejtsük el az ingatlant terhelő hiteltartozást, soha ne induljunk ki a visszafizetendő hitel összegéből. Rengeteg eladó arra vár, hogy a vevő olyan áron vegye meg az ingatlant, amiből tejesen fedezni tudja majd a hiteltartozást. Csak a piaci lehetőségek lebegjenek a szemünk előtt!

6.    Igyekezzünk tulajdonosként eladni! Nagyobb a mozgásterünk, ha mint tulajdonos hirdetjük meg az ingatlant. Ezzel a lépéssel azt sugalljuk, hogy csak az ingatlan ára kell, nincs jutalék és nincs apró betű.

7.    Adjuk el a jövőt! Nézzünk utána, hogy tervez-e városunk, településünk olyan fejlesztéseket, szabálymódosításokat, melyeket előnyként hangsúlyozhatunk már a hirdetésben is. Nyugodtan jelöljük meg a hirdetésben a várható fejlesztéseket és új lehetőségeket. Ilyen előny lehet például teleknél a maximális beépíthetőség megjelölése, új városi park építése/bővítése, infrastruktúra fejlesztése.

Ne feledjük: nem csak a négyzetméter és az ingatlan állaga eladó, hanem vele együtt a környezet is.  Használjuk ki a lehetőségeket, hangsúlyozzuk az előnyöket és legyünk kreatívak.

Herger Mónika  
Home Staging és ingatlanmarketing szakértő
www.IngatlanSiker.hu
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON Házak különszámunk
Ez az év is számos újdonságot hozott a házépítés területén, ráadásul küszöbön áll a 2021-ben életbe lépő szigorú energetikai előírás nem kisebb ...

Hírek
Megjelent az OTTHON októberi száma
Októberben bár az egyre lejjebb kúszó hőmérséklet miatt időnk legnagyobb részét odabent töltjük, azért a kültéri örömökről sem mondunk le teljesen. ...

Hírek
Ezt az otthont választották az év házának
Átadták az év háza díjakat. Családi ház kategóriában a fődíjas egy hűvösvölgyi otthon lett.

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Évzáró összegzés az ingatlanpiacról
Amikor már mindenki abban reménykedett, hogy ennél nincs lejjebb, akkor az ingatlanpiac a legpesszimistábbak véleményére is rácáfolt. Nem eshet ...

Inspiráló helyiségek
Kis házikó talpig hófehérben
Egy lakberendezőnek minden lakás maga a boldogság, amit megtervezhet és berendezhet. De még nagyobb az öröm, ha az otthonteremtés egy váratlan ...

Hírek
A legújabb vízkezelési technológiák már hazánkban is elérhetők!
Az ivóvíz minőségének javítása, a csővezeték és fűtési rendszerek védelme érdekében egyre hatékonyabb eszközök állnak rendelkezésre lakossági, ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek