hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Hogyan integráljuk a fürdőszobát a lakótérbe?

Míg a korábbi évtizedekben a fürdőszoba csupán alapvető funkcióját töltötte be, addig már egyre inkább beépül a személyes lakóterünkbe, és ehhez mérten a hozzá kapcsolódó igényeink, elvárásaink is egyre magasabb szintre léptek. A 2018-ban napvilágot látott számos trend közül most azokat emeltük ki, melyek abban segítenek nekünk, hogy a fürdő még inkább a lakótér szerves részévé válhasson.  

Ha lakásunk alapterülete kicsi – akkor játszadozunk el leginkább azzal a gondolattal, hogy otthonunk terei hogyan lehetnének még inkább egybefüggők, egymáshoz szervesen kapcsolódók. Az ma már szinte elvárt, hogy a közösségi tereket egy nagy élettér köti össze, ahol a nappali zóna úgymond három publikus funkciót ölel fel – mint a nappali, az étkező és a konyha terei. 

Ha arra törekszünk, hogy otthonunk még tágasabb legyen, még nagyobb egységet alkosson, és még több egybefüggő tér legyen, akkor akár elgondolkodhatunk azon is, hogy ezúttal az intim zónákat is bevonjuk ebbe a nagy egységbe. 

Ehhez persze nem kell, hogy a háló is, a fürdőszoba is ajtó nélkül, ugyanabban a helyiségben kapjon helyet - hiszen a privát zónákat éppen azért nevezzük privátnak, mert elkülönülnek a többi tértől, így őrizhetik meg a funkciójukhoz is alapvető intimitásukat.

Azonban, ezeket a zónákat a többi térrel azonos anyagú, színű burkolatokkal látjuk el, és hasonló stílusban bútorozzuk, mint a lakás egyéb helyiségeit, akkor máris egy összefüggőbb, egységesebb, és optikailag nézve talán kicsit tágasabb lakásképet kaphatunk.

Ehhez több trend, kortárs irányzat is kapcsolódik – melyek máris kedvenceinkké válhatnak, pláne, ha viszonylag kisebbnek, zártabbnak érezzük a lakásunkat a kelleténél!

1. A fürdőszoba is lakó szobává alakul

Egységes, szép összképet teremthetünk, ha ezen túl a fürdőszobára is, mint egy önálló, teljes értékű szobára gondolunk. Drága és előkelő hotelek SPA helyiségeiből kezdett el hozzánk is begyűrűzni ez a trend, mely szerint a fürdőszobát szobaként bútorozzák, különleges, elegáns anyagokkal burkolják és díszítik. 

Ezeknek a szép, elegáns anyagoknak köszönhetően testünk-lelkünk, és szellemünk egyaránt felfrissül, és igazi kényeztetésnek éljük majd meg az itt töltött intim pillanatokat, vagy akár órákat. Természetes fa hatású kerámiapadló, divatos nevén kerámia-parketta, mutatós szabadon álló kád, lábas kád, szép, elegáns csillárok, és akár szobába is beillő ülőbútorok, kisebb komódok is helyet kaphatnak itt – s íme, máris egy újabb teljes értékű szobával bővült a lakótér…

2. Beépített polcok, egyedi bútorok

Ahogyan a konyha, úgy a fürdőszoba is rendelkezhet ma már egyedülálló, szép, és pont oda tervezett beépített bútorokkal, melyeket asztalosunkkal, vagy akár kifejezetten fürdőszoba bútor egyedi megoldásaival is foglalkozó gyártók segítségével mi is megrendelhetünk. Ezek a számunkra készült, egyedi bútorok még személyesebbé, ugyanakkor praktikusabbá is tehetik számunkra a fürdőszoba terét, hiszen segítségükkel biztosan ki tudunk használni minden kis zugot, még több, még nagyobb tároló felület áll majd a dolgaink tárolására és rendszerezésére. 

A megfelelően megtervezett és beépített bútorok ugyanakkor gondoskodnak arról, hogy – mint ahogyan a víz is – a fürdőszobában minden elem szép, kellemes folyást, egyfajta áramlást mutasson. Egy-egy tökéletesen oda integrált polc szépen illeszkedik a berendezés többi részéhez, eleméhez, miközben az egység és harmónia mellett a tárolás kérdését is megkönnyíti, optimális, személyre szabott lehetőségekkel. Ha a bútorokba ledekkel, különböző fénycsíkokat süllyesztünk, azzal még inkább fokozhatjuk az elegáns, modern összhatást a fürdőszoba és a többi helyiség között.

3. Falba épített fülkék, kabinok, polcok

Kiemelten jól jön akkor, ha kevés helyünk van a fürdőszobában. Akkor ezeknek a megoldásoknak nagyon örülhetünk majd, hiszen mind ergonómiailag, mind tárolási szempontból nagyobb terek állnak majd a rendelkezésünkre. Már korábban is voltak épített és csempézett kisebb beugrók, polcok – leginkább az egyedileg épített zuhanykabinoknál találkozhattunk ilyesmivel. Azonban most ez még népszerűbb, mint valaha: a 2018-as trendek is egyre szívesebben és gyakrabban fordulnak a fülkék felé, melyek azon túl, hogy jól mutatnak, dekoratívak, jelentős helyet szabadítanak fel számunkra. 

Ilyen falba épített fülke lehet a zuhanyzóban, de maga a zuhanyzó is lehet egy-egy hasonlóan megépített nagyobb falfülkében! Ezzel kiváltható akár egy instabil, kényesebb zuhanykabin is, miközben még a helyet, a lakás adottságainak furcsa szegleteit, beugróit is remekül kihasználtuk!

4. Zuhanykabinok, egyedileg épített zuhanyzók – 2 mm fugával

Már egy ideje kedveljük azokat a zuhanyzó kialakításokat, melyeknél a zuhanyfülke lépcső vagy kilépő nélkül csatlakozik a padlóhoz. Ezeknek a látványát, esztétikáját még inkább fokozhatjuk a minimális, 2 mm-es fugával lerakott burkolatokkal. Ennek persze megvan a maga technológiája, és nyilván a vízszigetelés, és a csempe lapok minősége, mérete, elrendezése sem mindegy – viszont, ha szakszerű és precíz a munka, a kivitelezés, akkor a végeredmény egy látványos, izgalmas, modern dizájn lesz, mely egységes összképet, homogén látványával szép harmóniát teremt a fürdőszoba enteriőrben. A berendezési tárgyak is fontos, hogy jól mutassanak együtt, letisztult harmóniában álljanak egymással. Így az egész tér egy letisztult, minimál eleganciát sugall majd.

5. Elegáns márvány és más természetes kövek megjelenése burkolatainkon

A természetes anyagok mindig divatban vannak, hiszen időtlenek. Mind a szép fák textúrája, erezete, mind a nemes kövek finom és izgalmas látványa egyaránt rabul ejt bennünket már hosszú idők óta. A szebbnél szebb, és egyre élethűbb fahatású padlólapok és csempe kollekciók után most a legújabb kedvenceink a kövek – ezen belül is főleg az elegáns márványok, mint amilyen a carrara-i fehér márvány megjelenése burkolatainkon. 

A márvány aztán tényleg egy olyan anyag, mely sosem fog kimenni a divatból! A fürdőszoba – de akár a szép tágas nappali is – lehet klasszikus, korabeli, vagy akár modern, kortárs stílusban berendezve, az biztos, hogy ezek a lapok bármely stílushoz, bármely korhoz, megjelenéshez tökéletesen fognak illeszkedni még hosszú évek múlva is! 

Rendkívüli előnyük ezeknek a lapoknak, hogy remekül illenek, jól kombinálhatók más anyagokkal, fával, fémmel, üveggel – minden térben kifinomult, elegáns, látványos lehet az összhatás. 

Ha pedig még a nappalit, étkezőt is ilyen stílusban burkoljuk – mint például a képen is látható Argenta gyár szépsége – akkor valóban elmondhatjuk, hogy a fürdőszoba egységes képet mutat a lakás valamennyi helyiségével, mind látványát, mind anyagát, mind harmóniáját tekintve. 

Ezek a csodás burkolatok – sok más szépség mellett pedig éppúgy fellelhetők a VS Fürdőszoba üzleteiben, ahogyan a modern, kortárs kádak, elegáns zuhanykabin megoldások. Az egyedi tervezéshez, kivitelezési megoldásokhoz pedig kiváló szakembereket is tudunk ajánlani. Keressenek bennünket bátran! (x)
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON Házak különszámunk
Ez az év is számos újdonságot hozott a házépítés területén, ráadásul küszöbön áll a 2021-ben életbe lépő szigorú energetikai előírás nem kisebb ...

Hírek
Megjelent az OTTHON októberi száma
Októberben bár az egyre lejjebb kúszó hőmérséklet miatt időnk legnagyobb részét odabent töltjük, azért a kültéri örömökről sem mondunk le teljesen. ...

Hírek
Ezt az otthont választották az év házának
Átadták az év háza díjakat. Családi ház kategóriában a fődíjas egy hűvösvölgyi otthon lett.

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Új, trendi fürdőszobabútor
A fürdőszoba kimeríthetetlen téma. Alkalmazkodóképes bútorok következnek, amelyek megjelenésükkel a legújabb trendet követik. 

Inspiráló helyiségek
Szürkén is színesen
Attila új otthonában nincs helye a tarkabarka vidámságnak. A siklósi fiatalember – amikor átvette az 58 négyzetméteres, sok kisebb helyiségre ...

Inspiráló helyiségek
Öt csodás növény a fürdőszobába: imádják a párát, meleget
A fürdőszobába is érdemes egy kis üdeséget varázsolni szobanövényekkel. Egyáltalán nem lehetetlen, vannak olyan virágok, amelyek kifejezetten ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek