Tudtad a mangalicáról?
A hús szinte minden részét átszövik a zsírszövetek, és mivel a fajta növekedési ideje lassabb, a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak több idejük van a beépülésre.
A zsírszövetek egyes részeknél – tarja, lapocka – jól érzékelhetők, de például a karaj egyes részeiben és a szűzben alig láthatók.
A Klauzál téri Vásárcsarnokban működik hazánk egyetlen származásigazolt mangalicatermékeket árusító húsboltja és bisztrója, a Mangalica Mennyország.
Hozzávalók 1 kg mangalicaszűz, 0,5 kg burgonya, fél csokor csombor (borsikafű), 1 csomag retek, 3 szál újhagyma, 10 dkg kucsmagomba, 5 dkg borsó-hüvely, 5 pak choi (kínai bordáskel), 2,5 dkg vaj, 0,5 dl alaplé, olívaolaj, só, őrölt bors
A szüzeket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben körbesütjük, sütőben 6-8 percig 180°C-on tovább sütjük, tálalásig pihentetjük. A burgonyát megtisztítjuk, kézi szeletelővel vagy tökgyaluval hosszú csíkokra vágjuk, sóval, borssal és finomra vágott borsikafűvel ízesítjük, serpenyőben vékony lapokat sütünk belőle. A többi zöldséget meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a vaj és a sózott alaplé keverékében pár perc alatt roppanós puhára pároljuk. A gombát és a pak choi-t csak a legvégén tesszük hozzá, azzal már nem pároljuk a zöldeket. Tálalás előtt szűrőn lecsepegtetjük.
Szöveg: Csíki Sándor Fotó: Burger Barna, Glódi Balázs Recept: Gyurik Gábor, Ruprecht József
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat