10 kápia paprika, 6 paradicsom, 1 fej fehér hagyma, 1 édes csilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, 1 l paradicsomlé, zöldségalaplé, só, bors, 200 g lágy rondin sajt, olívaolaj
A paprikát és a paradicsomot kicsumázzuk, a paradicsomokon kereszt alakú bemetszést ejtünk, a fehér hagymát megtisztítjuk, majd a csilivel együtt izzó parázs fölött megpirítjuk. A paprika héja megfeketedik, a paradicsomé a bemetszésnél visszapöndörödik, és a hagymával együtt megkapják füstös, pikáns ízüket. A kihűlt zöldségekről lehúzzuk a héjukat, a húsukat pedig fokhagymával, pár levél bazsalikommal és a paradicsomlével leturmixoljuk, majd a zöldségalaplével megfelelő sűrűségűre hígítjuk. Közben sózzuk és borsozzuk. A rondin sajtból apró golyókat formálunk és bazsalikommal, illetve olívaolajjal bepácoljuk. A fűszeres, frissítő levest jól lehűtve tálaljuk.
Szöveg: Füzesi Zsuzsa Recept: Both Lőrinc Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat